Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Илън Мъск продаде Bel Air Mansion

Илън Мъск продаде имението си Bel Air Mansion. В последните месеци той силно присъства в медийното простраство по различни поводи, сред които непрекъснатите му опити да изстреля ракети в космоса, раждането на сина му X Æ A-12 и предажбата на имотите.

Мъск пусна Bel Air Mansion на пазара след като през май обяви, че ще „продава почти всичките си физически вещи“. То Bel Air Belle е било купено от техническия милиардер Уилям Динг, предадоха Wall Street Journal. То е продадено за 29 млн. долара, като първоначалната е била 30 млн. долара.

Жилището е със седем спални, 11 бани, простира се на 5 кв км. и има изглед към Тихия океан и остров Каталина. Въпреки че изображенията на интериора на дома са оскъдни, снимките на екстериора на къщата разкриват различни балкони и вътрешни дворове с дървета. Има голям плувен басейн с спа център, няколко вътрешни двора, тенис корт, овощна градина и гараж с пет коли.

Според Wall Street Journal в списъка също така се отбелязва, че имението, първоначално построено през 1990 г., разполага с такива удобства като домашно кино, двуетажна библиотека, апартамент за гости в две стаи, винарска изба и фитнес зала. Мъск притежава няколко други имения в района, включително бившата резиденция на Джийн Уайлдър, която се намира точно от другата страна на улицата. В поредицата от туийтове от началото на май, в които Мъск разкри, че иска да продаде притежанията си и „няма собствена къща“. Той даде и една уговорка за продажбата на къщата на Уайлдър, като пише: „не може да бъде съборен или загубен [от] душата му. ”

Други имения, които мъск продава, включват модерно имение и три съседни къщи, които имат съвместна искана цена от 62,5 млн. долара, както и имението в Хилсбърог от 190 дка, за което Мъск иска 35 млн. долара.