Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Има ли наистина предимства умния дом?

Умният дом все повече излиза от теоретичното проектиране и се превръща в реалност, особено с навлизането на изкуствения интелект и неговите първи измерения като гласовия помощник Alexa, Google асистент или пък приложения, които контролират домашното „самоуправление” на осветлението, отоплението, задвижването на роботизираната прахосмукачка и ред други функции, където и да сте, независимо дали на работа или на почивка.

Комфорт при управление и взаимодействие с дома ви

Дава се възможността за лесно и бързо управление на домакинските задачи, като включване на отоплението, когато си тръгвате от работата, настройка на осветлението, адаптирано към всеки момент или проверка какво се случва в нашия дом от вашия смартфон са някои от предимствата на превръщането на дома ви в „интелигентен”. По този начин можете да се събудите сутрин с аромата на прясно сварено кафе, да имате идеалната температура, когато се приберете вкъщи, или да адаптирате осветлението по ваш избор.

Сигурност

Тези устройства имат способността да гарантират сигурността на вашия дом чрез интелигентни охранителни камери, сензори за движение или електронни брави, които можете да контролирате през мобилния си телефон. Вече технологиите могат да се грижат за вас и вашето семейство по всяко време.

Енергийна ефективност

Чрез интелигентни устройства можете да включите и изключите определени уреди, когато е необходимо, интелигентно програмиране на отоплението или програмиране на осветлението не само спестяват от сметката за електричество, но също така ви позволяват да бъдете по-отговорни към околната среда.

Какви са опциите?

Инсталирането на wi-fi крушки ще ви позволи да конфигурирате светлината у дома от вашия смартфон, така че те да предлагат идеалното осветление, когато решите да гледате филм или да се насладите на романтична вечеря.

Инсталирайки интелигентна охранителна камера можете да наблюдавате какво прави вашето бебе, докато работите или да ви алармират, ако в дома ви влезе крадец.

Чрез интелигентни щепсели ще можете да включвате или изключвате уредите дистанционно. Така можете да програмирате фурната, че вечерята да е готова, когато се приберете вкъщи или в кафемашината да има прясно приготвено кафе, веднага щом се събудите.

Контролът на температурата у дома е лесен с интелигентни термостати, които ще ви позволят да зададете желаните градуси от вашия смартфон, където и да се намирате.

 

Вижте още:

Фън шуй съвети за хармоничен дом

6 полезни професионални съвета за интериорния дизайн на дома ви