Имение посветено на Междузвездни войни се продава за 26 млн. долара


Огромно имение в Ел Ей наскоро събра погледите по сайтовете за продажба на имоти. Освен, че се намира в един от най-скъпите квартали, имението разполага и с уникална колекция, която ще накара всеки фен на Междузвездни войни да се размечтае. Цената за това удоволствие обаче е доста солена – 26.5 милиона долара.

Имението от близо 1690 квадратни метра е разположено на три акра земя и може да се похвали с широка гама от удобства – от отопляем вътрешен басейн до тенис корт отвън. Но най-интересната част от дома е, може би, неговото мазе от 465 квадратни метра, където се намира и невероятната колекция от „Междузвездни войни“. Музейното пространство може да се похвали със стотици уникални колекционерски предмети, включително 40 фигури в реален размер и домашно кино с 18 места.

Внушителният дом с шест спални и 11 бани е проектиран от Брайън Лерман от базираната в Калифорния архитектурна фирма ARC Design Group. В двора на имота, освен тенис корт и открит плувен басейн, има и обсерватория за наблюдение на нощното небе.

Отвътре домът има стилен дизайн, който обаче по никакъв начин не подсказва за съкровището, което се крие в мазето. Сред удобствата, на които ще се радват новите собственици са закрита зала с басейн и място за масаж, фитнес зала и винарна.

Но черешката на тортата се крие под къщата.

Според доклад на The Wall Street Journal,витрините в мазето съдържат около 30 шлема на клонинги и стормтрупъри, повечето от които са направени по поръчка.

Според The ​​Wall Street Journal човекът, който е проектирал мазето, е трябвало да гледа всички филми и сериали от вселената на Междузвездни войни, за да се подготви за проекта, а всеки манекен е бил изграден от професионален екип.

Предметите зад витрините в мазето на тази къща са на стойност милиони долари.

Те обаче не са включени в цената от 26,5 милиона долара. За отделна, неразкрита цена, купувачът може да закупи повечето от артикулите в мазето.

Над главната зона в подземието виси детайлно изработен X-wing.

Невероятното подземие дори разполага с частно кино

И музикално студио

Източник: www.businessinsider.com