Имението на Стивън Кинг става архив и писателски център

Легендарният автор ще отвори къщата си в Бангор, САЩ за почитателите си


Стивън Кинг и съпругата му Табита са получили разрешение от общината на Бангор, щат Мейн, да превърнат дома си в нестопанска организация. Къщата ще приема писатели за уединение и ще служи като архив на произведения на известния автор.

“Не искаха къщата да стане туристическа атракция като Доливуд’,” каза служител по градско планиране Дейвид Гулд за New England Cable News. “Това би привлякло трърде много хора в квартала и би станало неудобно за съседите, които живеят в района.” Центърът ще приема не повече от 5 писателя на веднъж.

Червената къща във викториански стил има предна порта  украсена с прилепи, паяци и паяжина в автентичния стил на Кинг. Авторът на “Сиянието” е споменал, че вече е имал планове да напише “една много дълга история,” която се развива в “малък американски град” преди да се е преместил в Бангор. Измисленото градче Дери, Мейн от романа му “То” от 1986г.  е било вдъхновено от Бангор.

“Семейство Кинг са любими жители на Бангор и през годините са дарили милиони долари за различни обществени каузи. Важно е да пазим тяхното наследство,” казва член на градския съвет Бен Спраг за списанието Rolling Stone.

Понастоящем се предлагат обиколки на къщата само при уговорка и като част от серия обиколки в Мейн, вдъхновени от книгите на Кинг. Тези обиколки включват места описани в “То” и истинкото гробище от филмовата адаптация от 1989 г. на “Гробище за домашни любимци”. През по-голямата част от времето, семейство Кинг живеят в другите им къщи в Мейн и Флорида.

Източник: www.architecturaldigest.com