Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Индустриални секционни врати Hörmann: Нова серия „60“ със скорост на отваряне до 1 m/s

Индустриалните секционни врати Hörmann „60“ са по-бързи и с по-спокоен ход спрямо своите предшественици. На снимката: сравнение на скоростите на движение при новата серия „60“ /от дясно на ляво/: със скорост 1 m/s; със скорост 0,5 m/s и при старото поколение от серия 50 – със скорост 0,45 m/s.

За първи път в света Hörmann представя следващото поколение индустриални секционни врати от серия 60, които позволяват максимална скорост на отваряне до 1 m/s.

Новата серия 60 е особено лесна за монтаж и техническа поддръжка и осигурява спокойно движение на вратата с ниска степен на износване. Иновацията се допълва и от новоразработеното задвижване за индустриални врати WA 500 FU, както и от управленията 545 и 560 с функция Bluetooth и интерфейс HCP-Bus. Така индустриалните секционни врати могат да бъдат интегрирани и в цифрови концепции за сервизно обслужване и дистанционна техническа поддръжка.

За тази цел Hörmann разработи онлайн портала SmartControl за дистанционна техническа поддръжка и приложението BlueControl за улеснено обслужване на място чрез Bluetooth.

Скорост на отваряне до 1 m/s

В комбинация с новоразработеното задвижване за индустриални врати WA 500 FU и управлението 560 с индустриалните секционни врати на Hörmann от серия 60 могат да се реализират максимални скорости на отваряне до 1 m/s. Благодарение на високата скорост на движение вратите престояват отворени значително по-кратко време, така че загубите на енергия се намаляват. Същевременно валовото задвижване WA 500 FU осигурява спокойно движение на вратата с ниска степен на износване и щадящо плавно задействане и спиране, както и постоянна скорост на движение на вратата.

Освен високата скорост на отваряне, управлението 560 предлага и други предимства. Със стандартно включеното реле могат да се управляват напр. осветление на гаража; блокировки или сигнални лампи като предупреждение за задвижване или да се сигнализират крайните позиции на вратата.

Новото задвижване за индустриални врати WA 500 FU на Hörmann, в комбинация с управлението 560, предлага максимална скорост на отваряне до 1 m/s. Благодарение на високата скорост на движение вратите престояват отворени значително по-кратко време, така че загубите на енергия се намаляват.

За многоетажни паркинги с вход и изход на едно ниво е възможно управлението да се допълни с функция за регулиране на движението. Освен това двата стандартно включени таймера могат да програмират сценарии за различни периоди от време. Това позволява секционните врати на големи подземни гаражи да се програмират така, че в натоварените периоди да не се затварят автоматично след всяко преминаване на превозно средство.

С управлението може да се дефинира и отделна позиция „частично отваряне“ на вратата – например за леки автомобили или камиони. По този начин се избягва ненужно широкото отваряне на вратите при преминаване на по-малки превозни средства.

Подобрената конструкция на касата при новото поколение индустриални секционни врати Hörmann осигурява по-тихо движение на вратата и ниска степен на износване чрез оптимизирани радиуси на ходовите релси и уголемени ходови ролки.

За постоянна скорост на движение на вратата до 0,5 m/s Hörmann предлага управлението 545.

То вече разполага с 4-позиционен 7-сегментен дисплей за показване на часа и създаване на времеви маркери за конкретни събития. С него може да се програмира и автоматично затваряне на вратата, така че да се определи индивидуално време в отворено положение в зависимост от изискванията и ситуацията.

Друга характеристика на управлението е енергоспестяващата функция, с която то, заедно със задвижването, консумира по-малко от 2W енергия в режим „Standby“.

Интелигентно управление на вратите

За първи път новото поколение индустриални секционни врати Hörmann може да се интегрира и в цифрови концепции за сервизно обслужване и дистанционна техническа поддръжка. Новите управления 545 и 560 разполагат със стандартно включен Bluetooth приемник. В комбинация с приложението Hörmann BlueControl това позволява лесно и бързо пускане в експлоатация. А с помощта на вграден интерфейс HCP-Bus, Hörmann предлага възможност за дистанционна техническа поддръжка чрез онлайн портала SmartControl.

Подобрена конструкция и лесен монтаж

Конструкцията на новото поколение индустриални секционни врати е оптимизирана в съществени аспекти. Сред тях са оптимизираните радиуси на ходовите релси и уголемените ходови ролки, които осигуряват по-тихо движение на вратата и ниска степен на износване.

Окачването за нисък щурц с предлаган като опция накланящ механизъм позволява и увеличаване на височината на отвора за преминаване. Като опция се предлага пластмасова пета на касата, която защитава трайно от ръжда при задържане на вода. По-малък брой компоненти и пресовани винтове също опростяват монтажа и техническата поддръжка на индустриалните секционни врати.

Окачването за нисък щурц Hörmann с предлаган като опция накланящ механизъм позволява увеличаване на височината на отвора за преминаване.

Стандартно включена защита срещу насилствено отваряне

За още по-голяма сигурност срещу евентуални опити за влизане с взлом всички модели и размери на вратите от новата серия 60 разполагат със стандартно включена защита срещу насилствено отваряне от двете страни на вратата. Hörmann предлага като опция и допълнителна защита от взлом, която отговаря на изискванията за клас на устойчивост RC 2 съгласно DIN / TS 18194.

Защитаващи от взлом свойства, като стандартно включената защита срещу насилствено отваряне, осигуряват по-високо ниво на сигурност. Със съответните принадлежности вратите Hörmann от новата серия 60 се предлагат като опция и със сертифицирана сигурност RC 2 съгласно DIN / TS 18194.

SmartControl: Онлайн анализ и сервизно обслужване

SmartControl позволява наблюдение 24/7 и извършване на технически анализ на вратите от разстояние. Цялата важна информация за вратите, като съобщения за грешки или промени в натоварването, може да бъде набавена чрез онлайн портал. Потребителите се уведомяват автоматично при настъпване на предварително конфигурирани събития.

Дистанционната техническа поддръжка може да спести или съкрати посещенията за сервизно обслужване на място. Техническите повреди могат да бъдат избегнати чрез прогнозна техническа поддръжка и навременна подмяна на части. В много случаи грешките могат да бъдат отстранени чрез онлайн достъп до управлението на задвижването.

Решението се предлага за всички бързо движещи се врати Hörmann с година на производство от 2015 г. А така също и за индустриалните секционни врати Hörmann с управление 545 и 560.


Чрез онлайн портала SmartControl на Hörmann може да бъде набавена цялата важна информация за вратите. Например – съобщения за грешки или промени в натоварването.

BlueControl: Настройване на управлението на задвижването чрез приложение

BlueControl е безплатно приложение за пускане в експлоатация, сервизно обслужване и техническа поддръжка. Предназначено е за индустриални секционни врати Hörmann с управления 545 и 560.

Приложението е достъпно за операционните системи iOS, Android и Windows. То се свързва на място с управлението, посредством Bluetooth, и показва на техника неговите настройки в прегледен вид. Събития и грешки се изписват заедно със съответните времеви маркери и се прочитат с един поглед в смартфона. А броячите, отчитащи интервалите за провеждане на техническа поддръжка, могат лесно да бъдат рестартирани.

При първоначалната инсталация е възможно изготвянето на образци с всички параметри за отделни врати и копирането им в идентични съоръжения „с натискане на бутон“. Това позволява бързо и лесно пускане в експлоатация. Възможно е и лесно прочитане и анализиране на място на съществените за сервизното обслужване данни на управлението. Данните на управлението могат да бъдат препратени по електронната поща, напр. до отдела за техническо обслужване, спестявайки време.


Разработеното от Hörmann приложение BlueControl позволява изготвянето на образци с всички параметри за отделни врати при първоначалната инсталация и копирането им в идентични съоръжения „с натискане на бутон“. Това позволява бързо и лесно пускане в експлоатация.

Снимки: Hörmann

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
28.06.2021

Привличащ погледите елемент от интериора: Врати Hörmann с лофт дизайн в модерен индустриален стил

Вратите Hörmann с лофт дизайн привличат погледите с тяхната елегантна и изискана визия в модерния индустриален стил и подчертават съвременния […]

Прочети още
11.06.2020

Мобилна преграда от Hörmann за блокиране достъпа на превозни средства OktaBlock

Под наименованието OktaBlock компания Hörmann предлага мобилни прегради за блокиране достъпа на превозни средства с цел обезопасяване на входове и […]

Прочети още