Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Instagram започва да крие „вредни“ коментари

Instagram автоматично започва да крие потенциално обидни коментари в опит да реши проблема с тормоза в социалната мрежа.

Приоложението ще използва съществуващите системи за изкуствен интелект, за да идентифицира злоупотреба или тормоз в коментари. Потребителите все още ще могат да изберат опцията „показване на скрити коментари”, за да видят за какво става въпрос.

Адам Мосери, който пое кормилото на Инстаграм преди две години, обеща да предприеме мерки срещу кибертормоза. Миналата година компанията, собственост на Facebook, пусна инструмент, наречен Restrict. Той позволява да се „ограничи” друг потребител, което означава, че коментарите към публикациите от този човек са видими само за него, а не за други хора. Добавена е също функция, която позволява на потребителите да разберат кога техният коментар може да се счита за обиден, преди да бъде публикуван.

От Instagram заявиха, че ще бъде добавено допълнително предупреждение към хората, които публикуват коментари, които може да са обидни. Известие ще ги приканва да се върнат към коментара си и да го променят, тъй като в противен случай могат да рискуват последствия като скриване на коментара или дори изтриване на акаунта.

Туитър също проведе подобни изследвания. По-рано тази година те започнаха да насърчават потребителите да преразгледат отговора на туит, преди да обявят, че съдържа потенциално вреден език.

Вижте още:

Facebook е премахнала три мрежи с фалшиви профили

Банкси отдава почит на медицинските сестри „супергерои“ в своя творба