Интересна хижа е направена от стар дървен материал


Активистката и художничка Анна Хувър е работила заедно с архитекта Les Eerkes от  Olson Kundig Architects , за да построят хижа „Scavenger Hut“. Това е една много красива сграда с ниско въздействие върху околната средата, скрита в идиличния пейзаж. Дизайнът на компактната хижа от 64 квадратни метра, я прави много привлекателна и устойчива. Тя е построена като са използвани най-вече рециклирани материали и оставя минимален отпечатък благодарение на уникалната издигната основа.

Анна Хувър обмисляла дизайна на къщата като прост и рустик, „убежище за мислене, стая за сядане с гледка, където да се обмислят бъдещи проекти, както и скорошни пътувания“ .

Къщата е снабдена с високи тавани, което дава възможността Анна да е домакин на други художници, които да използват нейното студио. Идеята за хижата е била тя да изглежда елегантна и добре замислена. Освен всичко това нейното строителство струва по-малко от 200 долара на квадратен метър.

За да се намалят разходите, хижата е изградена от залепена ламинирана дървесина. Фасадата е облицована с шперплат T1-11. Освен това, шестте колони, които поддържат кабината, не само намаляват отпечатъка на конструкцията върху природата, но също така добавят и достъпен начин за избягване на изкопни работи и разходи за труд, които идват с поставянето на конкретна основа.

По-голямата част от строителните материали, а дори и от растенията, са събирани от домове и сгради предназначени за разрушаване. „Процесът на рециклиране на растенията и предметите и вдъхването на нов животв тях  изпълва дома на множество нива“, казва Хувър. „По-добре за джоба ми и околната среда, а и получавате добра тренировка.“

Интериорът е светъл, изпълнен с естествена светлина благодарение на изобилието от прозорци. Кухнята и всекидневната са на приземния етаж, покрити със спален таван. Заедно със спасените кухненски шкафове, интериорът е смесица от възобновени материали. Стоманено стълбище води към таванското помещение, където прозорците, стигащи от пода до тавана, дават зашеметяваща гледка към околните гори. Стаята има дори падаща врата, която се отваря напълно, за да се смеси допълнително пространството около нея.

Източник: Inhabitat.com