Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Инвестиция в сферата на летящите врати: Групата Hörmann придоби фирма Groth

През август 2022 Даниел Курпиерс (Hörmann), Сандра Диксиус и Клаус Грохаус (Grothaus) и Кристоф Хьорман, неограничено отговорен съдружник от групата Hörmann, подписаха договора за покупко-продажба. Снимка: Hörmann

Hörmann придоби производителя на летящи врати Grothaus. По този начин групата допълва съществуващата си продуктова гама в областта на вратите за обекти с висококачествени летящи врати и съответните каси.

„Благодарение на синергията между ноу-хауто и стандартите за качество на Grothaus от една страна и опита и силата на продажбите на Hörmann от друга, можем да очакваме бъдеще, изпълнено с вълнуващи задачи и възможности. Радваме се да разширим продуктовия си асортимент. Очакваме растеж през следващите години“, споделя Кристоф Хьорман, неограничено отговорен съдружник в групата Hörmann. „Grothaus ще продължи да действа самостоятелно на пазара, а с подкрепата на Hörmann ще продължи да разширява пазарните си позиции и продуктовото си портфолио“. Това обяснява още г-н Хьорман.

Hörmann предлага от години плъзгащи се и бързо движещи се врати, които често на даден обект се използват заедно с летящи врати.

В бъдеще производителят ще разшири продуктовата си гама като включи и врати за хладилни камери и камери за дълбоко замразяване за хранително-вкусовата промишленост.

Grothaus произвежда в производствената си база в Меле висококачествени летящи врати от РE, PVC, дървои благородна стомана,както и съответните каси за тях. Снимка: Grothaus

С работещите в производствената ѝ база в Меле 12 служителя компанията Grothaus произвежда висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните каси. Досегашните собственици Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус остават в компанията. Те поемат управлението на секторите „Вътрешни продажби“ и „Разработване на продукти“. „Много сме доволни, че Hörmann беше впечатлен от качеството на летящите врати и ноу-хауто на нашата компания. Заедно имаме много добри възможности за национален и международен растеж“, казват Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус.

От 1 септември 2022 г. управлението на компанията пое Даниел Курпиерс, който работи от четири години за Hörmann.

Преди това Курпиерс е отговарял за интегрирането на продуктите на придобитата френска компания Maviflex. А така също и за изграждането на новото производствено направление за системи за съхранение. „Наистина с нетърпение очаквам новата си работа в Grothaus. Благодарение на сътрудничеството със служителите и клиентите и на силата на международните продажби на Hörmann, ние заедно ще дадем тласък на бъдещото развитие на компанията. Ще обединим синергиите“, казва Даниел Курпиерс.

Летящите врати на Grothaus се използват по целия свят преди всичко в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния бранш, в супермаркетите, хладилните камери и камерите за дълбоко замразяване, в хотели и производствени халета. Снимка: Grothaus

За Grothaus:

Основана през 1996 г. семейната компания Grothaus, базирана в Меле, окръг Оснабрюк в Долна Саксония, е специализирана в производството на висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните им каси. Продуктите се използват по целия свят, особено в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния сектор, в супермаркети, хладилни камери и камери за дълбоко замразяване, хотели и производствени халета.

За Hörmann:

Групата Hörmann е производител номер 1 на врати в Европа. В 38 високоспециализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия повече от 6000 служители разработват и произвеждат висококачествени врати за дома и индустрията, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за лична и търговска употреба. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в община Щайнхаген. Намира се в източната част на германската провинция Вестфалия, близо до Билефелд . Hörmann има 14 филиала, над 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави. Последно Hörmann разшири своето продуктово портфолио с направлението за системи за съхранение. По този начин производителят предлага и постройки за градински инструменти и поставки за дърва за камини за използване на открито.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
19.08.2022

Hörmann предлага решения за бариери за зони за паркиране, забранени за обществено ползване

Новите автоматични бариери SH 50 и SH 100 на Hörmann са разработени за контрол на достъпа до зони за паркиране, […]

Прочети още
08.07.2022

Минималистичен дизайн: Съосна система за обков Planar от Hörmann

Изчистената праволинейна геометрия и съосните елементи са трайна тенденция в интериорния дизайн. С разработената от Hörmann система Planar за пръв […]

Прочети още