Изрезка от самолет става на малка къща


Докато старите самолети обикновено се изпращат на специални места за съхранение и разчастване, един малък строител намира нова употреба за стара част, взета от пенсиониран самолет. Базираните в Бризбейн момчета от Tiny House са вдъхнали нов живот на изведен от експлоатация самолет Dash 8 като го превръщат в Aero Tiny – малък дом от 12 квадратни метра.

Под ръководството на екипа на баща и син Рик и Мич Кийл, Tiny House Guys създава невероятни мънички дизайни от години. Не само, че домовете са практични и красиви, но те са напълно независими. Най-новият дизайн на компанията засилва тази идея още повече.

Aero Tiny е построен в изведен от експлоатация самолет Dash 8 с турбовитлов двигател, използван от най-голямото съоръжение за обучение на кабинен екипаж в Австралия. Рик вижда редкия артикул в онлайн разпродажба и прави покупката, вдъхновен да го превърне в уникален мъничък дом на колела.

След като стигнаха до идеалното място, Рик и Мич започват процеса на превръщане на старата структура в обитаем дом. Те искат да запазят колкото се може повече от оригиналния авиационен дух, включително извитата метална облицовка и сгъваемото осветено стълбище, което води навън.

Интериорът е почти изцяло изкормен, за да създаде минималистично жилищно пространство. Прозорците на отвора и главната врата с оригиналния „изходен“ етикет с червени надписи са запазени в първоначалното си състояние. Изцяло белият интериор разполага с малък кухненски бокс и жилищно пространство с оригиналните горни шкафчета на самолета. За да създадат достатъчно място за банята, строителите добавят специална кутия от едната страна. Друга екстра е плъзгащата се веранда, която добавя допълнително пространство към жилището.

Повече от просто красив дизайн, Aero Tiny е предназначен да бъде мобилен и устойчив дом. Той седи на ремарке с колела поради леката си и компактна структура и може да се транспортира лесно. Освен това, малкият дом работи със слънчева енергия, която наред със съхранението на вода и помпите, дава възможност на конструкцията да работи напълно извън мрежата.

Рик и Мич прекарват над шест седмици в работа. Ако искате да опитате да живеете в уникален мъничък дом с интересна история, соларният Aero Tiny се продава за 37 000 долара през The Tiny House Guys.

Източник: The Tiny House Guys, Inhabitat.com