Къде да пътуваме според зодията ни


Понякога в трудно да се решим какво пътешествие да изберем след като има толкова много прекрасни места. Тук сме, за да ви помогнем при взимането на решение… или по-скоро звездите са тук, за да ви помогнат 🙂 Но ние не сме тези, които си разговарят със звездите, а една мила дама на име Сюзън Милър, който случайно е основател на сайта за хороскопи AstrologyZone. Нека да видим какво ни препоръчва Сюзън за 2018 година 🙂

Риби (19.02-20.03)

„Рибите са с развито въображение, мистични, романтични, състрадателни, силно интуитивни, духовни и евентуално религиозни и много творчески настроени. Биха предпочели да са близо до вода.“, казва Сюзън. В такъв случай бихме предложили на Рибите да се насладят на почивка в Гърция, някъде на палатка, на самотен плаж или да отидат на някоя морска културна дестинация.

Овен (21.03-19.04)

„Вие сте приключенски, енергични, ентусиазирани, самоуправляващи се, пионери и винаги измисляте нещо ново. Повечето Овни са атлетични и любознателни, а на почивка се нуждаят от пълна промяна от ежедневието.“, смята Сюзън. Това ни звучи като планинско приключение на ски или преход в някоя далечна планина, а може би ще ви хареса да карате каяк, сърф, колело по някой горски път, да се гмурката, плувате с делфини или каквото ви роди главата, вие сте по тази част 🙂 Само бъдете внимателни!

Телец (20.04-20.05)

„Телците обичате природата и обикновено на почивка трябва да сте близо до буйни гори, планини и чист въздух. Вие сте наблюдателни, организирани, реалистични, любящи и сърдечни.“, категорична е Сюзън. Е, защо пък не едно спа в планината? А може би малко езда из гората, слушайки как шуми вятъра, а може и просто за риба с приятелите. По планините има прекрасни механи и хижи, може да се разходите до някое отдалечено кътче, където да бъдете изненадани с някоя бабина гозба, която е още по-вкусна след дълъг преход. При всички положения явно планината ви зове 🙂

Близнаци (21.05-20.06)

„Вие сте млади и енергични по душа, любопитни, интелектуални и отлични комуникатори, вие също сте бързи, често смешни и винаги умни. Приятелите ви обичат, че сте гъвкави, адаптивни и доста спонтанни.“, е мнението на астроложката. След като определено не сте типа човек, който ще лежи неподвижно на плажа, изберете си дестинация с повече живот. Може би почивка в компания на приятели и роднини ще ви се отрази добре и посещението на някое малко морско градче е точно за вас. А любопитството ви може да ви понесе и към някоя голяма туристическа дестинация, кой знае…

Рак (21.06-22.07)

„Чувствителни, любящи, топли, семейно ориентирани, съпричастни, финансово разумни, интуитивни, творчески, вие също сте доста романтични и носите сърцето си в ръка.“, а Сюзън ви препоръча да си организирате романтична почивка близо до някой водопад или езеро. Мястото може да е семейно ориентирано, но да носи незабравими спомени и романтична атмосфера. Това, което ни идва на ум на нас е пътешествие до Венеция, нещо в Испания или някое красиво езеро или селце на Север.

Лъв (23.07-22.08)

„Вие сте изтънчени, културни, забавни любовници и весели, а част от вашата работа, скъпи Лъвчета, е да учите останалата част от нас за това как да се наслаждавате на живота. Много Лъвове са изключително креативни и работят в областта на изкуствата, театъра и други форми на забавление, особено тези, които включват музика.“, за което Сюзън препоръчва посещение на място с голяма културна зависимост като Бродуей в Ню Йорк, Париж, Лондон, Берлин… а в България центърът на Пловдив е осеян с културни мероприя и живот през лятото.

Дева (23.08-22.09)

„Нека да си го признаем – Девите са умни. Четете, обсъждате и обръщате внимание на всички подробности. Вие не пропускате нищо,една от причините да ви наричат рационални, аналитични и начетени.“. Идеалното място за вас, според Сюзън, е някъде с красива гледка, която да радва окото и душата. Невероятната панорама ще ви позволи да се отдадете на мислите си и ще създаде идеално условия да седите с книга в ръка. Ние си мислим за някой хотел на върха на планина, изглед към града от високо или някое място разкриващо екзотична гледка към морска шир.

Везни (23.09-22.10)

„Вие сте дипломатични, изискани, елегантни и добре осведомени, радвате се да работите в сътрудничество или партньорство. Вие сте привлечени от закона и чувството за справедливост. Вие сте идеални за управител на музеи, редактори на модата и културата и други арбитражни занаяти – обичате изкуството във всичките му форми.“ Почивка сред исторически забележителности, културен живот, големи църкви и много изкуство, е точно за вас, смята Сюзън. Ние си мислим за централна Европа, а ако ви се ходи по-далече, то някои азиатски дестинации ще задоволят напълно вкуса ви.

Скорпион (23.10-21.11)

„Вие сте дълбоко емоционални по проницателен начин, замислени, рефлексивни и ограничени. Вие получавате това, което искате, контролирате и сте привлечени от натрупването на власт и пари и сте достатъчно талантливи да го направите. Вие сте уверени, мълчаливи, мистериозни и секси.“ Скорпионите са привличани от мистериите, историите за живота и смъртта, а такива са някои малки старинни градчета в Италия, религиозни места, Париж или като цяло места с мистериозна история. Може би духовни места в Азия и католически храмове в Португалия биха били точно за вас.

Стрелец (22.11-21.12)

„Идеалистични, интелектуални, дълбоко философски, общителни и атлетични, обичате да останете активни и обичате да се включите в горещ дебат. Стрелецът въплъщава концепцията за силен ум, тяло и дух. За Вашата почивка имате нужда от пълна смяна на обстановката.“Вашето място е някъде, където може да спортувате активно и да седнете на маса, за да се впускате в дебати и разгорещени разговори. на планина или на море, стига да има с кой да разговаряте и разсъждавате и да се движите активно, то това е вашето място.

Козирог (22.12-19.01)

„Приятелите ви описват като амбициозни, целенасочени, реалистични и практични – един разумен, консервативен, предпазлив предприемач на риска. Вашият знак управлява всички неща с историческа стойност и оттук имате силен стремеж да запазите и защитите това, което е било постигнато в миналото. Нуждаете се от дестинация, която ви кара да се почувствате така, сякаш сте се качили в машина на времето, да посетите предишна епоха, дори само за няколко часа.“. Сюзън го е казала много точно и сме сигурни, че веднага ви идват толкова много идеи 🙂

Водолей (20.01-18.02)

„Независими, особени и нетрадиционни, вие следвате собствената си музика и не ви е особено грижа дали другите са съгласни с вас. За вас ваканция е време да научите нещо ново.“,а  на анс това ни говори само едно – екзотика. Изберете си някое тропическо и екзотично място с палми, девствени плажове, топло време, коктейли в кокосови орехи и интересни местни култури.

По материал на Architectural Digest