Къде е по-изгодно да почиваме – България или Гърция?


Седемдесет лева за удоволствието да лежите под чадър на плаж Каваци в Созопол.  Това показва касова бележка, изпратена от зрител на БТВ. Заради подобни ценови разписи, а и не само, от няколко години се води дебат защо повечето българи избират почивка на плаж в Гърция пред родното Черноморие.

Със сигурност плажовете в южната ни съседка са много повече – 13 500 км., при 380 км. в България. Така или иначе БТВ „Тази сутрин“ направи „сравнение със сравнимото“. Колко струва сянката и шезлонга на най-популярните плажове в Гърция и колко в България?

На „Ниси Бийч“ – световна топ дестинация, можете да ползвате два шезлонга и чадър за 9 евро, или 17,60 лв. На плаж „Перла“ в Приморско – цената за подобно удоволствие е 30 лв.

На най-популярната за българите дестинация – Халкидики, цената е 5-7 евро, която може да бъде „опростена“, ако си поръчате напитка от бара.

По-скъпо е единствено на парти дестинацията „Парадайс бийч“ – 39,10 лв. за два шезлонга и чадър. У нас, в Слънчев бряг, за подобна услуга ще трябва да си платите 30 лв.

Агенция Кросс