Къде разпускат футболистите на ФК Бешикташ (снимки)


От Elips Design & Architecture разкриха къде отмарят професионалните футболистите на най-големия турски футболен клуб „Бешикташ“, ексклузивно за „1към1 в строителството“. На вниманието ни бяха представени снимки от спечелилият ред награди проект на спа център, изграден специално за нуждите на спортистите. Спа центъра е направен с идеята да отрази духа на футболния клуб, както и да предостави зони за релаксация, както за спортитите, така и за посетителите на спортното съоръжение.

Планирана е секция за басейн, която съдържа закрит басейн, джакузи, плувен басейн, уреди за водно бягане, шоков басейн за играчите, който да използват за тренировъчни и лечебни цели. Спа секция е проектирана с парна баня, сауна, легла с горещ камък, стая за релакс и душове. Има и две стаи за масажи със собствено джакузи и душ, както и отделение за грижа за краката и косата на професионалните футболисти.

Всички тези удобства са поставени в 570 кв.м площ с добре разрешена циркулация на работа. Басейнът е със 140 см дълбочина. Различните отвори около басейна носят свежест както в басейна, така и в коридорите. Фурнирите от бамбуково дърво и скритите светлини, използвани в масажните стаи, създават релаксираща и мека среда. 

В допълнение към басейна има и секция с водни велосипеди и тренировъчна зона с базалтови камъни под душове. На разположение е и голямо джакузи до басейна.  Осветлението се открива в различни форми и размери на основния и шоковия басейн  исъздава както осветлението на мястото, така и отраженият върху водата. Стените са покрити с керамика, естествен камък и мозайки в басейн и спа зона. От друга страна, стените на масажните стаи са покрити с текстилни тапети. Използването на меки цветове в земните тонове, както и на бетонните цветове, помагат за постигането на по-просторни пространства в такъв вид интериор.

 

Снимки:  Elips Design Architecture

research symptoms