Кафене в Германия раздаде на клиентите си шапки с макарони за плуване, за да ги държи на социална дистанция


Европейските държави вече започнаха постепенно да разхлабват мерките и животът в тях започна бавно да се завръща. Една от тях е Германия, където предишните ограничения, наложени от държавните мерки за блокиране, се облекчават. Това не е изненадващо, тъй като Германия се разглежда като една от страните, която се справи изключително добре с пандемията.

На 6 май канцлерът Ангела Меркел заяви, че целта за забавяне на вируса е постигната и че първата фаза на пандемията е приключила, като настоя всички да останат предпазливи, за да не предизвикат втора вълна.

На същата дата федералното правителство обяви премахването на повече ограничения, което даде възможност на ресторантите да започнат да работят при определени ограничения, каквито са и в България.

По този случай едно кафене в Шверин, наречено „Café Rothe Schwerin”, което преди дни рестартира бизнеса си, като обслужва клиентите си само навън измисли забавен начин, чрез който да гарантира, че те спазват социална дистанция.

Освен масите, които са разположени поне на 1,5 м, собственичката му Жаклин Рот им раздала шапки с прикрепени макарони за плуване.

Сайтът Bored Panda се свързал с нея, и тя разказала, че това все пак е било еднократно събитие за новото отваряне на кафенето след разхлабването на мерките, но се получила и добра рекламна кампания. Гостите вече не носят шапките редовно, но някои все пак държат на това, за да се забавляват.