Как бързо и лесно да закърпим тревата на петна


Ако се намирате в ситуация на трева с пожълтели петна, може да я усетите като една от най-дразнещите части на домакинството. Останалата част от вашата морава може да е буйна и зелена, но понякога може да се окажете с грозни, кафяви, мъртви петна. Редица различни проблеми могат да причинят петна на тревата. Ако имате домашен любимец, който използва само една част от двора най-често като място за тоалетна, това е сигурен начин да убиете тревата. Тежък трафик може също да повреди и вашата морава. Други причини включват топлина и суша, щети от личинки и копаещи животни. За щастие, това е сравнително лесен проблем за отстраняване.

Ако ви се налага да закърпите петна на тревата, ви трябва само един ледобед, за да получите материалите, от които се нуждаете и да засадите лепенките. Въпреки че ще трябва да го уредите дни до седмици на последователно поливане. Също така не е твърде скъпо, но цените варират в зависимост от самото покритие.

За да закърпите петната, ще се нуждаете от:

Ролетка

Гребло

Семена за трева заедно с тор (много от тях ще ви кажат колко квадратни метра покриват)

Нарязана слама или листа

Поливане с маркуч или пръскачка

Стъпките за закърпване на петна са:

Започнете с измерване на площта, която трябва да се закърпи. Можете да направите грубо измерване с помощта на ролетка

Купувайте семена и тор въз основа на квадратен метър за измерената площ.

Няколко дни преди да засеете семената се уверете, че поливате моравата, така че да е видимо влажна. Оставете тревата да изсъхне, преди да засеете семената. Това ще помогне да се направи почвата по-удобна за покълване.

За да закърпите петна, изчистете мястото, което трябва да се обработи. Може да има изсъхнала трева или други отломки, които ще трябва да премахнете с помощта на металната гребло. Използвайте греблото, така че само почвата да остане, като се уверите, че зъбите на греблото са хубаво влезли в почвата, за да разхлабите и премахнете напълно мъртвата трева. Изчистете всички буци мъртва трева или други отломки.

Напълно натрошете горните 5-7 сантиметра от почвата като използвате греблото. Натискайте равномерно и с дълги движения. Семената се нуждаят от рохка почва, за да захванат добре.

Разпръснете сместа илис места от тор и семена върху разровената почва почва. Няма нужда да посаждате семената на тревата като други семена. Можете да закърпите петната на тревата като държите оставите семената и върху почвата.

Ако торът не е смесен с тревните семена, добавете тънък, равномерен слой тор върху семената и околната почва.

След това добавете лек слой от слама или нарязани листа. Това ще предотврати измиването, изсушаването или изяждането на семената и тора от животните.

Накрая поливайте достатъчно, така че зоната да е видимо влажна, но да не е прекалено мокра. Поддържайте почвата влажна. Може да се наложи да напоявате няколко пъти на ден – или повече, ако времето е много сухо.

Семената могат да поникнат от няколко дни до месец в зависимост от вида трева и климата. Поддържайте района добре напоен след поникване.

Успех!