Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Как бизнесът да увеличи оборотите си в курортите?

курортите

Оборотите в курортите могат да бъдат увеличени с до 40% при наличието на банкомати в търговските обекти. А изграждането на сигурна ATM мрежа има потенциал значително да подобри туристическия продукт. Това показва проучване на международната компания за финансови услуги Euronet. Тъй като повече от 80% от плащанията в България са в брой, това е показателно за необходимостта от лесен и бърз достъп до кеш за потребителите.

Много от малките бизнеси в курортите не могат да си позволят да поддържат ПОС устройство. Причините са свързани с комисионните върху оборота, които се удържат от банката на търговеца. Това прави невъзможни директните разплащания с банкови карти за туристите и плащането в брой остава единствената опция за тях, сочи още проучването.

Инсталирането на АТМ устройство би гарантирало и допълнителен доход от наеми за магазини, ресторанти и семейни хотели. А това може да ускори пост-COVID възстановяването в туризма, който е сред най-силно засегнатите сектори от пандемията.

Едни от най-пострадалите райони по отношение наличието на банкомати са именно курортите, където банковият бизнес е със сезонен характер. Този проблем изисква иновативни решения и инициатива от самите търговци по места.

„В кризисна ситуация като сегашната е необходимо да се търсят работещи решения за малките бизнеси в курортите, така че те да могат да предлагат добавена стойност на клиентите си и да генерират допълнителни приходи“, посочва Калина Стойкин, регионален мениджър на компанията.

Вижте още: