Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията

Книгите, които предпочитаме, говорят много за това кои сме. Повечето (ако не и всички) почитатели на литературата, без значение от нейния жанр, имат своя домашна библиотека или поне няколко рафта, специално отредени за книги. А те, от своя страна, се оказват не само функционално решение за съхранение на любимите ни четива, но предоставят фантастична възможност за добавяне на допълнителен стил в домовете ни. От малка саксийка с любимо цвете – до представяне на личната колекция от сувенири, тези детайли превръщат жилището в дом.

Да подредим книгите е едно, но когато се опитаме и да декорираме домашната библиотека – вече е съвсем друго нещо. Може да бъде и предизвикателство. А един от изпитаните и доказано работещи методи за справяне с тази „нелека“ задача, е като действате спрямо зодията и особеностите на своя зодиакален знак. Опитайте! 😉

Овен (21 март – 19 април)

Да бъде светлина… от свещи!

Овенът е огнен знак, да! А съдейки по личните ни познанства с представители на зодията, бихме заявили най-категорично, че е най-огненият сред огнените. Така че свещите са супер подходящи за декорация на библиотеката. Добавянето на ароматна свещ върху купчина книги или използването на по-голямо разнообразие като подложки и разделители между отделните томчета, са чудесен начин да подчертаете индивидуалността на представителите на Овена.

О, и да не забравим – колкото по-цветни, толкова по-добре!

Телец (20 април – 21 май)

Рамки… много рамки и изкуство в тях!

Телците са известни със своя отличен вкус и изтънченост. Добавянето на любимите им картини, арт моменти или картички от пътувания в рамки върху книжните рафтове е още една възможност да покажат на всички своя безпогрешен вкус.

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията
Близнаци (22 май – 21 юни)

Снимки със забавни моменти с любимите.

Те никога не са сами! Това често може да го чуете по адрес на представители от този зодиакален знак. Може би затова са и един от най-социалните личности. Те обичат своите близки, приятели и групата от спорта, но и всички те обичат тях. А добавянето на снимки със семейството и приятелите, не само ще освежат атмосферата, но и ще превърне къщата им в дом.

Рак (22 юни до 22 юли)

Носталгичен декор!

Раците са чувствителен воден знак. Като че ли те са основоположници на всички сантиментални чувства, не мислите ли?! Ето защо декорацията на тяхната библиотека е нужно да бъде с леко намигване към миналото… Т.е., независимо дали става дума за любимата им книга от детството, стари албуми или CD плеър, на рафтовете на всеки истински представител на зодия Рак трябва задължително да има елементи, напомнящи за времето „преди“.

Лъв (23 юли до 22 август)

Награди, грамоти, награди…

Наградите и грамотите (като че ли) са всичко за Лъвовете. Съгласни ли сте?! Комплиментите и ласкателството буквално ги разтапят. Затова, за да улеснят приятелите и семейството си, Лъвовете могат да изложат на почетно място дипломата си от университета, броя на абонатите си в YouTube и грамота „за отлично представяне“ на някое (макар и не толкова значимо за другите) събитие. Изобщо всичко, което да подчертае тяхната уникалност.

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията
Дева (23 август – 22 септември)

Изтънчените съветници.

Ако сте представители на този зодиакален знак, не се обиждайте, но… Вие определено обичате да давате непоискани съвети и да коментирате всеки въпрос дори тогава, когато никой не ви е попитал. Затова, една коркова дъска на която да изразявате мнението и мислите си, е чудесно и практично решения. Можете да я поставите на централно място и да сменяте личните си цитати и констатации толкова често, колкото желаете. Това е и най-лесният начин за постигане на индивидуалност на интериора във вашия случай.

Везни (от 23 септември – 22 октомври)

Цветята, ах, цветята!

Везните обичат природата и две мнения по въпроса няма. А, за да покажат афинитета си към великолепието на природата, те задължително трябва да декорират библиотеката със саксии с живи растения. Внимателно подбрано, красиво цвете, наистина ще придаде визуална индивидуалност на интериора. Ако вие сте Везни, не забравяйте да заложите на по-цветни, а защо не и забавни, стилизирани саксии!

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията

Скорпион (23 октомври – 22 ноември)

Цветя и още цветя…

Забравете класическото дърво или бялата лавица за книги. Скорпионите, познати със своята чувственост, предпочитат наситени, та дори и тъмни тонове, което да контрастират със заобикалящата среда. Ето защо не толкова декорациите, колкото цветно боядисаните рафтове на библиотеката са основният елемент за постигане на зодиакална персонализация.

Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Размерът има значение!

Стрелците предпочитат всичко да бъде леко, ефирно, дори малко бохо, а защо не е и еклектично. Ето защо висока библиотека 0 от пода до тавана, с възможност за добавяне и на стълба към нея, ще отговорят на 100% на техните нужди. Освен това, по-голямата библиотека предлага и повече възможности за „приютяване“ на всички дреболии, сувенири, снимки и любими фигурки сред книгите.

Козирог (22 декември – 20 януари)

Класиците.

Козирогът е 100-процентов привърженик на класиката. Със силен и непоколебим характер, представителите на тази зодия, предпочитат домашната библиотека да се използва строго по предназначение. Всяка друга идея или не по предназначение предмет, би ги напрегнал, та дори и ядосал. Ето защо, Козирогът ще отдели специално внимание за подредбата на книгите, ще „изведе“ на преден план томчета с класика и… до там.

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията

Водолей (21 януари – 18 февруари)

Контрол над цветовете.

Водолеите обичат да изпъкват, много артистични, харесват да се превръщат в „център“ на компанията (дори и да не си го признават). Като такива, и личната им библиотека трябва да бъде специална. Но – задължително решена в един цветови нюанс. Без излишни шарении! Независимо дали говорим за подредба на книгите по цвят или прецизно съчетаване на декорацията с кориците на книгите, тук контролът на нюансите е задължителен. Е, не можем да отречем, че и резултатите са впечатляващи.

Риби (19 февруари – 20 март)

Причудливи светлинки.

Рибите са чувствителни, много чувствителни. И големи мечтатели. Ето защо, добавянето на блещукащи светлини към стелажите им ги кара да се чувстват креативни, убедени, че така подчертават своята причудливост. Т.е. за тях е достатъчно да спуснат небрежно от върха на библиотеката снопче със светодиодни лампички между рафтовете, за да създадат лична атмосфера.

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията. Всички снимки: Pinterest

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

милениалите 31.05.2021

Тенденциите в интериорния дизайн, които милениалите наложиха

„Същността на интериорния дизайн винаги ще бъде за хората и начина, по който те живеят” – абсолютно съгласни с думите […]

Прочети още
градско убежище 17.04.2021

Идеално градско убежище, ако размерът няма значение…

Така си представяме идеалното градско убежище – много ърбан, но със стилна и топла нотка, създаваща комфорта, от който всеки […]

Прочети още