Как да изберем най-подходящата трапезна маса


Ако имате нужда от нова маса за хранене, изборът може да се окаже не толкова лесен. Масата определено ще ви помогне да определите стила, който искате за вашата трапезария. И има много атрактивни възможности като избор.  Но избора на маса за трапезария трябва да се прави внимателно, тъй като масата е толкова голяма, че определя детайлите. Така че по-долу ще разгледаме как да изберем подходящата маса за хранене за вас и вашия дом.

Пазаруването за маса за хранене може да отнеме един ден или седмици, в зависимост от това колко време трябва да посветите на проекта. Възможно е веднага да намерите това, което ви трябва, но е добре да се подготвите и за варианта да отнеме малко повече време. Трапезните маси също се изпълняват в доста широк ценови диапазон, в зависимост от размера, материалите и стила.

За да се ориентирате по-лесно,събрахме няколко съвета, които да ви помогнат да решите какъв тип маса искате. Можете да намалите времето си за търсене, ако знаете какъв тип ще отговаря най-добре на вашите нужди и вашето пространство.

Измерете пространството, където искате да сложите масата

Най-важната характеристика на масата в трапезарията е нейният размер. Някои от тях се разтягат на доста голяма площ. Някои от тях са малки и минималистични и нямат опция за разтягане. Размерът на вашата трапезария ще бъде голям фактор в размера на масата, която разбирате. Така че започнете с измерване на пространството, в което планирате да поставите масата.

Може да имате опцията да премахнете част от масата или да я сгънете, когато искате допълнителното пространство. Това е особено полезно за по-малки трапезарии. От друга страна, много жилища с отворени планове нямат определено пространство за трапезария. Вместо това, вие създавате пространство за хранене, където и да поставите масата. Визуалните елементи като килим за пода могат да създадат някаква организация в пространството. По-малките и опростени маси обикновено работят добре за този стил, тъй като те не се налагат или не изпълват пространството.

Изберете стил и материал

Следващата стъпка е да изберете стила. Може да е лесно да си помислите: „Е, дървен, разбира се.“ Но всички маси за трапезария имат специфични детайли в техните материали и конструкция, които правят някои стилове по-подходящи за определени пространства. Ето и няколко примера:

Домовете в класически стил си пасват добре с по-богата дървесина махагон.

Съвременните домове си отиват с минимални и модерни стилове.

Жилищата в индустриални стилове биха си отивали с маса, която има метални елементи, като крака от неръждаема стомана.

По-артистичните домове имат нужда от фънки стил, например краката на масата да са насочени навън или плотове, които са в нетрадиционни геометрични форми.

Домовете в селски стил си отиват, разбира се, с типични класически дървени маси в стила на съответния регион.

Това са само няколко идеи и не забравяйте, че често това е интуитивен процес. Поддържайте стила на стаята си в ума и може да бъде по-лесно да намерите идеалната мебел.

Източник: Freshome.com