Как да си направим декоративна тиква от стар плат


Хубаво е човек да има прекрасна декорация у дома, а още по-хубаво е, когато сам си е изработил красивия предмет. Освен това по този начин сте еко съобразни, тъй като можете да използвате стариу материали от дрехи, пердета или покривка и така да не замърсявате природата, а да вкарате още малко уют у дома. С тази цел ви представяме един проект „направи си сам“, който ще преобрази настроението в жилището ви.

Този проект е много адаптивени започва с изрязване на три кръга от плат (макар че можете да използвате и два кръга). Можете да използвате една и съща тъкан за всичките си кръгове или да използвате различен материал за всеки. Най-големият кръг в показното ни е с диаметър 35 см. Средният кръг е 30 см., а най-малкия е 22 см. Можете да използвате тави и чинии от кухнята, за да очертаете правилен кръг в началото 🙂

За всеки кръг прокарайте шев около обиколката на вашия плат. Когато свършите с шенето, издърпайте тъканта заедно по шевовете, за да образувате торбичка. След това напълнете всяка торбичка с памук или друга подобна материя ( може да вземете от някоя стара възглавница). Може да се наложи да понаместите памука, за да получите кръгла и равномерна форма. Напълвате ги плътно, след което затягате шевовете си възможно най-плътно и зашивате отвора.

Следващата стъпка е да украсите всяка от вашите платнени тикви. Това е чудесен начин за използване на всякакви малки парченца от плат и панделка. В случая долната тиква е украсена с канап с няколко красиви ленти.
За средната тиква са избрани няколко тиквени листа от зелен филц, украсени с копчета.


Когато вашите две тикви са готови, прикрепете средната тиква към долната с подходящо лепило. Не забравяйте да държите средната тиква на място, докато лепилото изсъхне.

След това започнете да украсявате горната си тиква. Тя може да е акцентът на вашия проект, така че освободете въображението си и използвайте каквото и както ви хрумне. Можете да използвате изсушени клонки, канап, панделки, листа, други текорации, въжета и т.н.

 

След като горната тиква е завършена, залепете я към средната тиква с лепило. Ако връзката между тиквите е нестабилна, можете да го покриете с канап, панделка или прежда. След това добавете избраните от вас довършителни щрихи.И накрая остава да се наслаждавате на красивите ви , уникални тикви, защото никой друг на света няма такива 🙂

 

 

Източник: Hometalk.com

Автор: Дона Херън