50+ идеи „направи си сам“ вятърни камбанки за дома и градината


 Оказва се, че тези звукосъздаващи дрънкулки с всякакви причудливи форми и размери водят началото си още от древен Рим – tintinnabulum. Те представляват всъщност музикален перкусионен инструмент от групата на идиофоните. В общите характеристики се включва набор от метални пръчици, които са привързани с топче, които при подухването на вятъра създават чудесна музикална хармония.

 Няма да намерите нищо, което да успокоява по този характерен начин, колкото вятърните камбанки, както са известни у нас. Доста разпространени са и в това си има съвсем логична причина. Вариациите им са безкрайни, заради различието в звука, който пресъздават. Всяка от тях предлага красива мелодия в зависимост от материалите, от които е направена, тя може да е от дълбоко басова до наподобяваща ангелски напев.

 Сега ви предлагаме няколко проекта как сами да изработите най-подходящата за вкуса и интериора ви. Страхотното е, че вашите камбанки могат да красят, както интериора ви вкъщи или балкона, така и градината на вилата. Така ще успеете да внесете красота, която да гали поне две от сетивата.

 

Лесно е! Просто изберете!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте още:

30+ хитри идеи за двора и градината

80+ идеи за мини-градина – за балкона, стаята или офиса