Как да си разопаковаме багажа без да полудеем


Вероятно сте чували много съвети как да опаковате преди да се преместите. Но какво да кажем за съвети за това как да разопаковате след преместването? Този процес е също толкова стресиращ, а може би дори повече, ако се нанасяте да живеете с някой друг. Имайки предвид това, предлагаме няколко съвета, които значително да ви улеснят при разопаковането.

Пренасяйте и подреждайте багажа си стратегически

Дните за преместване са много стресиращи. Вероятно ще сте нетърпеливи да изпразните колата или буса колкото е възможно по-бързо. Може да се изкушите просто да хвърлите всичките си  кутии в купчина близо до вратата и да ги подредите по-късно. Въпреки това, много по-добре ще е да слагате опаковките по помещенията, към които те ще принадлежат. Най-добре е даже да ги номерирате предварително.

В идеалния случай всяка кутия ще бъде ясно обозначена със стаята, в която принадлежи. Така си спестявате усилието да сортирате всичко по два пъти и имате един доста по-организиран старт.

Първо почистете всичко

Имотите трябва да са перфектно „чисти“ преди да се предадат на нов купувач или наемател. По същество тази фраза означава, че няма видимa мръсотия. Не си мислете, че ще имате време да проверите колко добре е почистено, така че най-добрият начин да сте сигурни, е просто да минете с един парцал всичко набързо преди да разопаковате. Набавете си неща като хартиени кърпи, универсални почистващи средства и метла, парцал. Нека са достъпни и да са сред първите неща, които да разтоварите от колата си.

Разопаковайте по важност

Когато най-накрая е време да разопаковате, ще е добре да го направите по организиран начин. Препоръчваме да се разопакова стая по стая, по важност. Това означава да разопаковате цялата стая наведнъж, вместо просто да вземете най-важното и да оставите останалото за по-късно. Да, това е по-голяма задача, но е по-малко вероятно да се спъвате в кашони с незначителни неща за дълго време след като сте се нанесли.

По отношение на реда, по който разопаковате, най-добре е да започнете със спалнята си. След като привършите, вероятно ще бъдете изтощени и ще искате да се отправите към леглото рано.  След това трябва да се заемете с кухнята.

Разчистете още веднъж

При разопаковането има едно златно правило, което трябва да следва: Всичко има своето място. Това означава, че за всеки предмет трябва да имате груба представа къде искате да го поставите в новия си дом. Той трябва веднага да отиде там. Ако след две седмици все още имате предмети по кашоните, на които не сте намерили място, то ще е хубаво да се замислите дали наистина ви трябват.  Ако отговорът е „не“, помислете дали ще е по-добре да ги дарите или изхвърлите. Няма смисъл да имате ненужни предмети или такива, които ще си останат по кашоните завинаги. Най-добре е да ги дадете на някой, който може да ги използва.

Източник: Freshome.com