Как да спестим пари от мебелите


Като решите да смените облика на вашия дом, бюджетът може да не ви е достатъчен, за да смени всяка част от мебелите в една стая. Чудесен начин да се спестят пари е като запазите това, което най-много обичате и харесвате, а другото го заменята.

Независимо дали ремонтирате или премествате, от съществено значение е да знаете какво да запазите. Но как се взима трудното решение за това какво остава и какво се маха?

Първата стъпка е съставянето на прост план на вашето пространство, за да се знае колко мебели трябват. След това измерването и записването на новото оформление ще ви помогне да видите какво ще работи във вашето пространство. Ще можете лесно да разпознаете мястото, където трябва да добавите нови мебели.

Кои са най-универсалните стилове мебели

Когато внасяте нови мебели в дома си, не е нужно да спазвате същия стил, какъвто е текущия ви интериор. Въпреки това има стилове, които са по-лесни за включване. Потърсете мебели, които имат прости и чисти линии, например съвременни или модерни от средата на 20 век мебели. Добавянето на тези стилове също може да ви даде модерна актуализация на ниска цена.

Преходният стил е удобен, който черпи от традиционни и съвременни линии. Този популярен стил работи добре за актуализиране на традиционен дом, без да отива в съвсем различна посока на декориране.

Ако стаята ви вече има силна стилова история, простите допълнения няма да намаляват това, което вече имате. Ако стаята ви е неутрална или декорирана с прости мебели, потърсете динамични нови предмети.

Как да направим най-голямо впечатление

Закупуването на подходящите мебели и аксесоари може да окаже голямо въздействие върху стаята ви, дори ако изберете само няколко елемента. Ето мебелите, които правят най-голямото впечатление:

 • Акцентни столове: Създайте нова зона за разговори във вашия хол.
 • Столове за трапезария: цветните столове могат да бъдат отговора на скучна трапезария.
 • Трапезария с пейка: Нуждаете се от малко повече място за хранене? Нова пейка може да замени два стола и да даде на вашата маса актуален вид.
 • Спалня с акцент в стол или пейка: всяка спалня може да се възползва от място за сядане.
 • Конзолна маса за фоайе: Добавете този акцент, за да оживите входа на дома си.
 • Възглавници за пода: смелите цветове и тъкани изглеждат много добре в момента.
 • Калъфи за дивани и столове: Висококачествените калъфи за мебели могат да удължат живота на вашия диван и столове и да включат нови цветове и текстури в стаята ви.
 • Нови лампи: Лампите и осветителните тела могат да се усетят след няколко години. Новата лампа е лесен за повдигане настроение за сънливата стая.

Как да използваме цвета

Цветът е елементът, който може да свърже съществуващите ви мебели с новозакупените. Използването на цвят като обединяваща функция в пространството ви е прост начин да направите новия си стил без усилие. Ето как да извлечете максимума от цветовете в стаите:

 • Използвайте съществуващата цветова палитра: Ако обичате вашата цветова палитра сега, тогава пазарувайте нови мебели и декор, който работи с всичко, което вече имате.
 • Добавете един или два нови акцентни цвята: Забавлявайте се с цвят като добавите нов декор към цветовата си схема.
 • Използвайте аксесоари: Цветните аксесоари могат да служат като мост между всичките ви мебели. Добавете възглавници, произведения на изкуството и декоративни елементи с цветове от вашите съществуващи и нови мебели.

Източник: Freshome.com