Как ще изглежда Ню Йорк след 5 години?


Визуализации показват как би изглеждал пейзажът на Ню Йорк през 2020 г. Те показват картини на множество нови небостъргачи , които се очаква да се издигнат над Манхатан.

Забележителните нови сгради се очаква да са по-високи от 300 метра. Така изгледът ще бъде доста променен. Очаква се новите небостъргачи да са съставени от високо технологични апартаменти, офиси, както и някои части да бъдат използвани за хотелски цели.

В средата на квартала, където се помещават много от луксозните жилища през последното десетилетие, ще бъдат построени много по-тънки небостъргачи. Те ще засенчат Сентръл парк, но също така ще предлагат и невероятни гледки.

Структурите на тези сгради са част от тенденцията в града за супер тънки небостъргачи. Вече има 18 такива, които са завършени или в момента се строят.

Другата съвкупност от небостъргачи ще се върти около Световния Търговски Център, който в момента държи рекорда за височина в града с 541 метра.

Очаква се да бъде изграден и Втори Търговски Център, който вероятно ще е по дизайн на BIG, макар предприемачите да твърдят, че се колебаят между новия дизайн и старото предложение на компанията Foster+Partners.

Плановете са да бъдат построени поне още 15 нови небостъргача върху площ от 11 хектара земя през следващите няколко години, което ще запълни празните места в пейзажа на града. Ако предложенията бъдат изпълнени, според проучвания, Манхатан ще се сдобие с около 8000 нови апартамента.

Все пак, предприемачите, които са навити да подпишат договори за мезонети на небостъргачи, които струват над 100 милиона долара,  са по-малко през 2016 г.

2-World-Trade-Centre_BIG_New-York_dezeen_sq

Вторият Световен търговски център

53W53-Manhattan-by-Jean-Nouvel_dezeen_sqa

Небостъргач с много луксозни апартаменти за продажба, разкриващи невероятна гледка

340-flatbush-avenue-brooklyn-skinny-skyscraper-shop-architects_dezeen_sq

Още един от одобрените проекти за нови небостъргачи в прочутия град

additional10-hudson-yards-kohn-pedersen-fox-kpf-coach-office-skyscraper-new-york-city-usa_dezeen_sq_1-468x468

Една от първите кули, която ще се появи на пейзажа в Манхатан

dezeen_West-57th-Street-tower-by-SHoP-Architects_sq

Висока 411 метра, тази сграда ще бъде построена върху площ широка само 13 метра

new-york-visualisation-skyline-2020-skyscrapers_dezeen_936_0

new-york-visualisation-skyline-2020-skyscrapers_dezeen_936_1

new-york-visualisation-skyline-2020-skyscrapers_dezeen_ban