Как трябва да изглежда офисът на бъдещето

Служителите могат или да използват уединените работни места или да изнасят уъркшопи и презентации в публичните зони.


На всички ни е писнало от скучните и еднообразни офиси. Малко хора ходят с нетърпение на работа, за да заемат работното си място. Концепцията за това как изглежда и какво представлява модерният офис скоро ще бъде коренно променена. Стъпките в тази посока вече бяха предприети от студиото „D/Dock“, което е проектирало новия офис на фирмата за недвижими имоти „OVG”. Офисът се намира на последния етаж на известната зелена сграда „Edge Building” в Амстердам, Холандия.

Резултатът от проекта е креативно работно място, където традиционните бюра са заместени от активни зони и кътчета за релаксация. Впечатляващ лъч от слоеве и текстури е подчертан в интериорния дизайн, за релаксираща и отпускаща атмосфера.

Помещението, което прилича на хол, е снабдено и със собствена камина, както и с неформална кухня, а усмихната хостеса придава различно излъчване на традиционната чакалня, която е характерна за повечето офиси. Така нареченият „Energy Station” представлява хладилна количка, която съдържа различни здравословни закуски. Тя снабдява служителите с освежителни напитки и промотира здравословния начин на живот.

modern-workspace-7

„Успешно съдадохме напълно иновативна концепция за нашия нов офис в Амстердам. Здраве, тренировки и баланс между напрежение и релаксация, са централни за това.“, казва Jan Hein Tiedema, който е генерален директор на „OVG Nederlands“.

modern-workspace-5

Служителите могат или да използват уединените работни места, за да работят без да са притеснявани от шум или прекъсвания, или да изнасят уъркшопи и презентации в публичните зони. „Като сложихме различни видове работни места, ние създадохме адаптиращ се офис, който е подходящ за всички възможни методи на работа“, добавя Tiedema.

img_ovg_5

modern-workspace-2

modern-workspace-3

modern-workspace-4

modern-workspace-6

modern-workspace-8

modern-workspace-9

modern-workspace-10

ovg-office-design-5