Как злодеите на Дисни биха обзавели спалните си


За повечето от нас филмите на Дисни са изиграли голяма роля, когато сме били деца. За това, винаги е интересно и малко носталгично да видим изкуство, създадено от феновете на Дисни. Въпреки това, обикновено всичко се върти около главните герои, принцесите и добрите момчета. Винаги се забравя за лошите герои, които правят историите по-интересни. Те не получават вниманието, което заслужават, макар че повечето са жестоки и епични личности.

Имайки това предвид, екипът от дизайнери- експерти на онлайн платформата за проектиране на интериори Angie’s List са решили да дадат признание на недооценените злодеи от филмите на Дисни и чрез идентифициране на личните им вкусове са пресъздали зловещия стил на техните спални. Следващите шест, различно декорирани стаи, имат перфектни цветни палитри и мотиви, за да изобразят екцентричните личности на най-известните лоши герои, ако живееха през 2019 година. Нека да си признаем, макар че не ги чака щастлив край във филмите, поне сега ще имат къде да си полегнат в края на още един труден ден на злодейства.

Angie’s List

Спалнята на Злодеида (Спящата красавица)

“Самата спалня на Злодеида не се показва в класиката на Дисни “Спящата красавица”, но гледайки стила и общото й настроение  (примерно черни рогове, черно-лилава мантия, златист жезъл и зелена кожа) имахме доста материал за да се вдъхновяваме за тази модернизирана спалня.

Понеже самата Злодеида притежава черни рогове, ние си помислихме, че сигурно тя би украсила стаята си с еленови рога. Тя все пак е силна, модерна жена и определено би се гордяла от външния си вид. По същия начин, използвали сме зеленото на нейната кожа за дребни детайли, както растението и светещото кълбо на върха на жезъла и.

Лилавото в тази спалня сме взели от невероятната подплата на мантията и като и златистите следи от жезъла й. И разбира се, нямаше да е стаята на Злодеида, без да бъде гарванът “Диавал” – обяснява екипът на Angie’s List на сайта им.

Angie’s List

Спалнята на Круела де Вил (101 далматинци)

“Имахме вдъхновение за тази модерна спалня от чисти и остри линии на самата Круела (помните ли скулите и?) Черни и бели са пердетата, стените, мебелите, и спалното бельо (взаимствано от черно-бялата й коса, черната й рокля и бялото й палто). Има червени детайли из стаята, от червените нюанси в тоалета до ръкавиците, подплатата на палтото, и обувките.

Дори осъвременяваме елементи от спалнията на Круела, както се виждат в оригиналия филм: червеният телефон (сега с по-модерни линии и копчета), туфирана лицева дъска (сега черна кожена вместо розова), и нощни шкафчета (сега елегантни и скромни, вместо натруфени).

А не се бъркайте, включихме известното й бяло кожено палто, както и килим и възглавница с далматински шарки.”

Angie’s List

Спалнята на Злата кралица (Снежанка и седемте джуджета)

“Злата кралица на Снежанка може да е ужасна, но определено има собствен стил. Когато е в стихийната си сила тя носи наситени, великолепни цветове и разкошни платове. Нещо което прилича на дълго кадифено наметало, тъмно лилава рокля с бяла подплата, и златна тиара с брошка.

Отразили сме тези елементи в дизайна на стаята, включително с разнообразие луксозни платове и наситени цветове. Също се вдъхновихме от тъмницата затвор във филма. Включва разкрасен трон с паунови мотиви, синьо и златисто знаме със звезди и разбира се прочутото огледало, на което преработената версия лежи над ложето.

Включихме черепа и ябълката, сега златни за по-модерен ефект.”

Angie’s List

Спалнята на Урсула (Малката русалка)

“В модерни времена, Урсула би се чувствала извън стихията си. С днешните човешки ресурси, правата на жените и социални медии, трудно би могла да тормози младата Ариел. За това би трябвала да има уютно място къде да се прибира в края на дълъг ден на опити.

С това впредвид съобразихме, че спалнията на Урсула през 2019-та би приличила възможно най-много на истинския й дом, океана.  От синята стена с вълнообразни форми, до спалното бельо, пердета и столове, взехме вдъхновение от водата на самия океан. Декорът с мидите, корали и морска звезда са взаимствани от оригиналната бърлога на Урсула в филма. Растението би й напомняло за водорасли, а висящата лампа доста прилича на октопод”

Angie’s List

Спалнята на Джафар (Аладин)

“Джафар е много амбициозен персонаж. Ако помните, той е искал да стане султан на целия Аграбах и би направил всякакво зло за да реализира мечтите си.

Предполагаме, че един мъж с такъв стремеж към власт би имал луксозна стая, угодна за модерен цар. Избрахме общ декор, който да отразява арабските корени на Джафар, голям персийски килим, богато украсени шарки и мотиви и златиста, пустиньо-образна стена.

Включихме също клетка за доверния му спътник, Иаго, змиевидният му жезъл и разбира се, златната лампа – или поне една репликана нея.”

Angie’s List

Спалнята на Таматоа (Смелата Ваяна)

“В оригиналния филм, скривалището на Таматоа е сравнително уютно. Цялото пространство е с наситени цветове: дълбоко синьо, зелено и кафяво. Отразили сме това в цветовата схема на стаята.

Ще забележите също много златисто в това пространство, както и голям полюлей и даже съкровищница (включително модернизираната версия на Канджата на Мауи). Това е, разбира се, защото този злодейски рак търси всякакви бляскави, златни неща и ги слага върху гърба си. Само че в нашата визия на стаята му, той складира съкровището си вкъщи вместо на черупката си.

А за лампата на нощното шкафче, тя е вдъхновена от способността на Таматоа да използва биолуминисцентна светлина в пълен мрак.”

Снимки: Angie’s List

Източник: boredpanda.com