Каменен комплекс в най-старата пустиня на Земята


Desert Lodge & Beyond Sossuvlei не е обикновен хотел. Разположен в сюрреалистичния пустинен пейзаж на пустинята Намиб, екохотелът, който е проектиран от базираната в Южна Африка Fox Browne Creative, е олицетворение на луксозния дизайн, смесен с иновативна устойчивост.

Дълбоко в Намиб, най-старата пустиня в света, Desert Lodge & Beyond Sossuvlei се намира на едно от най-сюрреалистичните места в света. Заобиколен от километри подвижни дюни, околният терен е направо извънземен. И сега, за тези, които биха искали да изследват този невероятен район, хижата Sossusvlei, която първоначално е построена през 90-те години на миналия век, е реновирана. Тя предлага не само перфектна база за изследване на тази изумителна част от света, но и нощувки в модерен устойчив хотел, който е проектиран да намали влиянието си върху околната среда.

Хотелът се състои от десет индивидуални каменни апартаменти, които са проектирани, за да осигурят зашеметяваща гледка. Предлагат се различни размери, но всеки апартамент предлага просторна дневна зона с камина, както и кухня и трапезария. В спалнята гостите ще се насладят на голям прозорец над леглото. Освен това, основната спалня има мечтана баня, която осигурява 180º пустинна гледка. От дневната зона се отварят големи врати към сенчести веранди, някои от които раполагат с частен басейн.

Общата зона включва удобна дневна с бар и интерактивна кухня, както и друг басейн. Има много засенчени шезлонги, както и фитнес и уелнес център с пълни СПА процедури. За да допълни лукса, хотелът разполага със силен устойчив профил. От началото на процеса на обновяване екипът по архитектура и дизайн се фокусира върху три цели, „да създаде изключително изживяване за посетителя; да създаде структури, които са в хармония с естествената им обстановка и да сведат до минимум човешкото въздействие върху тази чувствителна среда. “

Първата стъпка към изпълнението на обещанията била свързана с пренареждането на оригиналните сгради, за да се впишат в по-устойчив модел. Процесът на обновяване включва използването на възможно най-много естествени материали, като например естествен камък и обзавеждане на местно ниво. В целия хотел се използва система за повторна употреба на дъждовна вода. И накрая, огромното количество слънчеви панели на покрива позволява на хотела да генерира цялата си енергия, правейки хижата 100% самостоятелна.

Източник: Fox Browne Creative&Beyond Sossuvlei Desert Lodge, Inhabitat.com