Кандидатстването за годишните награди на AIBEST е отворено до 18-и септември

Бургас ще е домакин на конференцията на високотехнологичния сектор у нас през 2020 г.


На 2-ри октомври Бургас ще е домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която до миналата година носеше името Българска аутсорсинг асоциация. Най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас ще събере лидерите от високотехнологичния сектор.

В рамките на конференцията ще бъде направен анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през 2020 г. и ще бъде начертана посоката на развитие на индустрията.

В събитието ще вземат участие представители на едни от най-големите технологични компании у нас, местните власти и правителството. Те ще дискутират факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5,2% от БВП на страната.

Конференцията ще е с безплатен достъп, но изисква предварителна регистрация на сайта на събитието.

В рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната, добрите практики в сектора, проактивността на местните власти и взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистемата, които допринасят за нейното развитие.

Наградите ще бъдат връчени в 7 категории – „Работодател на годината“, „ИТ (аутсорсинг) компания на годината“, „Найдобро компания за аутсорсинг на бизнес процеси“, „Иновация на годината“, „Проект на годината“, „Най-социално отговорна компания“ и „Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса във време на криза“.

Процесът по кандидатстване е отворен до 18 септември, като заявките за участие се попълват на сайта.