Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Кание Уест дари 2 млн. долара, плаща обучението в колеж за дъщерята на Джордж Флойд

Кание Уест направи дарение в размер на 2 млн. долара. Дарението е в подкрепа на семействата на Джордж Флойд, Ахмад Арбери и Бреона Тейлър, заяви пред CNN представител на изпълнителя.

Дарението включва покриването на правните такси за семействата на Арбери и Тейлър. Това включва също и фирми с чернокожи собственици в криза в родния му Чикаго и други градове.

Представителят на Уест заяви, че е изпълнителят ще финансира изцяло и таксата за обучението в колеж за Джанана Флойд, 6-годишната дъщеря на Джордж Флойд.

Същевременно много извесни личности от сферата на ентъртеймънта призовават за прекратяване на систематичния расизъм, полицейската бруталност и действия от страна на политическото ръководство.

Трима от служителите на полицията в Минеаполис, арестувани при смъртта на Флойд, ще се явят в съда в четвъртък следобед. По същото време семейство Флойд ще проведе първата от няколко планирани мемориални служби. Дерек Шовин, офицерът, който причини смъртта на Флойд при задържането му, затискайки врата му с коляно за близо 9 мин., беше арестуван миналата седмица.  Той бе обвинен в предумишлено убийство.

Арбери, който също е чернокож, беше фатално застрелян, докато тичал в покрайнините на Брунсуик, щата Джорджия на 23 февруари. Трима бели мъже са арестувани при смъртта му.

Тейлър беше спешен медицински техник, която бе застреляна най-малко осем пъти през март, когато трима офицери влязоха с взлом в апартамента й в Кентъки.

Тук можете да видите видеото