Къща е построена по образ на традиционните хавайски постройки


Големите покриви покриват обема на тази хавайска къща, която американската фирма Walker Warner Architects е проектирала така, че да „постигне баланс между модерността и традицията“. Домът с площ от 445,9 квадратни метра се намира на големия остров на Хаваите, на хълм с изглед към Тихия океан и съседния остров Мауи. Р

Четири пространства облечени в дървесина се намират в централен двор, който е вдъхновен от подредбата в традиционната хавайска архитектура. Дизайнът на къщите също наподобяват традиционните хавайски постройки.

Walker Warner Architects споделят, че са проектирали имота така, че да „постигне баланс между модерността и традицията“. „Съставът на наклонените стоманени колони, стръмни покриви и ромбоидните отвори за прозорци и врати представляват съвременна интерпретация на старите хавайски заслони“, заяви директорът на фирмата Грег Уорнър.

В къщата на Makani ‘Eka фирмата използва червен кедър за облицовка и покривни керемиди, които могат да устоят на топлина, влага и насекоми, характерни за климата. Първото пространство съдържа гараж и помещение за отдих. Последното разполага с остъклен ъгъл с плъзгащи се панели, които се отварят към централния двор.

Две от другите структури съдържат спални. Апартаментът за гости е разположен срещу стаята за отдих и гаража, докато основният апартамент е по-близо до задната част на имота, предлагащ най-добрата гледка към океана и пейзажа.

Към основната спалня има още частен двор и библиотека. Стъклена дневна стая осигурява гледка към океана и се свързва с широк вътрешен двор, покрит от навес. 

Източник: Dezeen.com