Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Къщата с ягодите – кауза пердута или?

къщата с ягодите

Ще ли върне „Къщата с ягодите“ приказния си блясък от призрачното си настояще?  Това се питахме преди повече от 5 години… Днес казусът е все още отворен, а липсата на конкретни решения ни кара да мислим в посока, че бъдещето на емблематичната за софиянци сграда е нито повече, нито по-малко кауза пердута.

След наскорошното обявяване на нейния собственик, че има твърдото “намерение” сградата да запази автентичния си вид старите въпроси ескалираха с нови многоточия…

От ефира на bTV Валентин Златев съобщи, че е готов и на банкова гаранция с която да се ангажира, в уверение на това, че нищо по паметника няма да бъде променено, следа като се заговори за реставрация на рушащата се сграда.

Въпросният проект все още не е публикуван, но се появиха опасения, че автентичния вид на сградата ще бъде нарушен, както и че може да бъде напълно съборена.

Искам категорично да заявя твърдото си желание да реконструирам и възстановя сградата в автентичния й вид без никакви изменения в хоризонтално и вертикално отношение. Без никакви промени в оформлението на фасадите. Винаги съм искал единствено да възстановя този прекрасен паметник в оригиналния му вид.”, каза Златев. А логично следствие е от уверението му би било спокойствието, че „Къщата с ягодите“ ще върне приказния си блясък. Това обаче не се случи. И отново „тръгнаха“ онлайн петициите в защита на емблематичната сграда. А фактите и преди, и сега остават непроменени – „Къщата с ягодите“ е в окаяно състояние и с всеки следващ ден се руши все повече!

снимка: Здравко Йончев/ZYPhotography