Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Кенго Кума с впечатляваща реконструкция на разрушен от наводненията в Япония мост

Японският архитект Кенго Кума, известен със способността си да слива архитектурата с природата и социалната отговорност, наскоро завърши поредния си впечатляващ проект. А именно – възстановяването на разрушения през 2018 година при силно наводнение в Западна Япония мост в района на град Шуто.

Кенго Кума се възползва от възможността да възстанови структурата, сливайки традиционните дърводелски умения с технологията за изчислителен дизайн.

За да гарантират, че мостът няма лесно да се срути отново, Кума и неговият екип използват стоманобетон като основа и го обграждат със 105 квадратни кипарисови балюстради. Подредбата на кипарисите създават нежна извивка, която възпроизвежда извивката на близката планинска верига.

За реконструкцията са използвани компоненти с характерни за строителството на дървени конструкции в района размери, за да се създаде деликатен и ненатрапчив външен вид.

Новата конструкция изпълнява и ролята на ново социално пространство за срещи на общността. От двете страни на моста са разположени пивоварна за саке и магазини.

„Чрез комбинацията на традиционните дърводелски практики на Япония с модерните технологии създадохме човешко и меко изражение. Такова, което е невиждано досега в конвенционалните строителни конструкции“, коментират от екипа на архитект Кенго Кума.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Ким Кардашиян 22.02.2022

Кенго Кума и Тадао Андо проектират две къщи за Ким Кардашиян

Ким Кардашиян обяви, че има „любовна афера с архитектурата и по-специално – с японската“. Риалити звездата нае световните архитекти Тадао […]

Прочети още
Мураками 30.09.2021

Библиотеката на Кенго Кума, посветена на Харуки Мураками

Кенго Кума и Харуки Мураками в едно изречение! Това звучи обещаващо, нали? Всъщност между двамата се оказва, че има доста […]

Прочети още