Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Китай отваря най-дългия си подводен тунел

тунел

Най-дългият подводен тунел в Китай ще бъде отворен за движение преди края на годината, информират от China Communications construction company Ltd. (CCCC). Тунелът е с дължина 10,8 км и ширина 43,6 метра. Изгражда се под езерото Тайху, което е и третото по големина сладководно езеро в Китай. Новият тунел е част от магистрала Чанжу-Уси, чиято обща дължина е 43,9 км.

Строителството на подводния тунел започна през януари 2018 г. в провинция Дзянсу в Източен Китай. Понастоящем всички настилки в тунела са завършени, заявиха от инженерната компания, която отговаря за проекта – CCCC. За изпълнение на дейностите по изграждането му се използва оборудване за автоматична обработка на стоманата и интелигентни системи, които могат да осигурят нулево изхвърляне на отпадъчни води и прах, каза Ян Гудонг, ръководител на екипа.

„Новият тунел под живописното езеро Тайху, като ключова част от магистралата, след пълното си завършване ефективно ще облекчи регионалния натиск върху трафика и ще насърчи развитието на туризма„, допълват още от CCCC.

Очаква се тази година да бъдат завършени и останалите дейности като изливане на бетон и изграждане на съоръжения на езерните острови. А преди края на 2021 г. тунелът да бъде пуснат в експлоатация.

Източник: CCCC / заглавна снимка: People’s Daily, China (FB)

Вижте още: