Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

Класни стаи на открито посрещат децата в училище в Нови Искър

класни стаи

Нови класни стаи на открито очакват учениците в двора на 171 Основно училище „Стоил Попов“ в Нови Искър. След отмяна на локдауна и възстановяване на присъственото обучение учениците ще имат възможност да прекарват повече време навън.

Местата за сядане са оформени в отделни дървени беседки и са поставени сред зеленина, храсти и цветя. Инициативата е реализирана по проект на училищното ръководство, посочи директора г-жа Канелия Костова. Училището е едно от най-старите в Нови иИскър. И 157-годишна история и в него в момента учат 256 деца. През последните 4 години основното училище работи с пълен капацитет. Учениците се увеличават непрекъснато, каза също директорът на 171 ОУ. След изграждането на новата столова с кухня, както и цялостната подмяна на покрива на помощната сграда, направени със средства от Столична община, нарасна и броят на учениците с близо 60 деца.

Сред бъдещите планове на ръководството е да е да се изгради и съвременна STEAM-среда.

“Класните стаи на открито ще дадат възможност да се провеждат учебни занятия навън, когато времето позволява и децата и учителите да се чувстват добре”. Това допълни кметът на София Йорданка Фандъкова, която се запозна с новостите в 171 Основно училище в присъствието на Даниела Райчева, кмет на Нови Искър.

класни стаи
Новите класни стаи.
снимки: Аделина Ангелова

Вижте още: