Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Кмет дари 20 000 лв. за ремонт на Минерална баня

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански дари 20 000 лева за възстановяване и почистване на фасадата на Минералната баня в града. Желанието му е фасадата, която не е ремонтирана от десетилетия и е в много лошо състояние, да придобие по-добър облик.

Желанието на Община Ямбол е в част от бившата Минерална баня да бъдат подредени експонатите от Музея за историята на медицината в Ямболския край, който в момента се намира в Диагностично-консултативен център 1 в града и е трудно достъпен за граждани.

Музеят разполага с повече от 3 800 експоната, медицинска литература и интересни пособия. В България има само три подобни сбирки. Едната е в Ямбол, а другите две –  в Плевен и Варна. Ямболската колекция обаче е най–богатата. „Градът дължи идеята за този прекрасен музей на Стефана Алексиева (23.11. 1921 – 14.11.2004 г.), която през годините с обич е събирала всеки един от експонатите“, разказват от кметството.

За да бъдат довършени всички предвидени дейности в Минералната баня, са необходими допълнителни материали и средства.

По информация от общинската администрация вече има заявено желание за предоставяне на финансова помощ и труд от страна на няколко ямболски фирми и физически лица. Всеки, който има желание и има възможност да помогне на каузата, може да получи повече информация на телефон 0897 826 370.

Припомняме, че миналата година, кметът Ревански отново направи дарение за облагородаване на града. Тогава дари заплатата си за почистването и възстановяването на северната стена на Ямболската средновековна крепост. С кметското възнаграждение бяха покрити разходите за ползването на тежка техника при облагородяване на района около защитното съоръжение.

С дарения през 2021 г. Община Ямбол успя да ремонтира ротондата, която пустееше затворена в продължение на 15 години. Днес тя се използва от гражданите и гостите на Ямбол, а вътре е монтирана и инсталация за охлаждане и газиране на вода.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
крепорст 07.09.2021

Кмет дари заплатата си за ремонт на крепост

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански дари заплатата си за почистването и възстановяването на северната стена на Ямболската средновековна крепост, […]

Прочети още
29.09.2022

Минералната баня в Банкя отвори врати след реставрацията

Минералната баня в Банкя отвори врати за пръв път след продължителна реставрация. Повече от век след първоначалното й откриване, сградата […]

Прочети още