Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Кметът на Димитровград настоява пред МРРБ ремонтът на пътя за Стара Загора да бъде подновен

Димитровград


Кметът на община Димитровград Иво Димов настоява пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да бъде подновен ремонтът на пътя Димитровград – Стара Загора, и отсечката да бъде завършена. Това се посочва в писмо на Димов, изпратено до регионалния министър арх. Виолета комитова, съобщиха от местната управа.

Димов иска да бъде положен и последния износоустойчив пласт асфалт, за да не се компрометира пътния участък поради интензивното движение по него. Трасето на пътя преминава през територията на 6 административни области, а в участъка от Русе до Хасково съвпада и с Европейски път Е85, който, като европейски транспортен коридор, е изключително натоварен.

В момента участъците са на неплътна асфалтобетонова смес (биндер) се посочва още в писмото. Наложително е да бъдат осъществени и дейностите, който обхващат ремонта на моста над р. Марица – в момента цялото движение е само в лявата лента, което е предпоставка за ПТП.

Друг акцент е рехабилитацията на отсечката в района на с. Радиево, където още не е започнала дейност заради неодобрено допълнителното задание за изготвянето на технологичен проект по частите „Пътна“ и „Отводняване“. За този участък от трасето е констатирано, че повредите по цялата ширина са пукнатини, слягания и нагъвания по цялата площ на пътната настилка до 8 – 10 см. Видни са сериозни течове от колектора, който е на повече от 40 години. Техническото предложение е да се пристъпи към подмяна на колекторната отводнителна система и след това да бъде направен ремонтът на пътя, допълниха от общината.

Писмото на кмета на община Димитровград завършва с настояване Агенция „Пътна Инфраструктура“ като възложител на дейностите по рехабилитацията, да направи всичко необходимо за възстановяване на строително-ремонтните дейности в най-кратки срокове.

снимка: Община Димитровград

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
09.07.2021

Започва основен ремонт на дом „Химик“ в Димитровград

Културнен дом „Химик“ в Димитровград ще бъде ремонтиран основно отвън и отвътре. Една от знаковите за града сгради ще бъде […]

Прочети още
07.11.2019

Започва строителство на кръгово кръстовище на пътя Хасково – Димитровград

Започва строителството на кръгово кръстовище на път I-5 Хасково – Димитровград. То ще замени съществуващото триклонно кръстовище край завода „Язаки България“ […]

Прочети още