Knauf Cleaneo Akustik увеличава тишината и комфорта

Чист по природа продукт


Гладките повърхности отразяват звука.  Knauf Cleaneo Akustik са гипскартонени плоскости, които чрез отворите в повърхността си поглъщат и разсейват част от звуковите вълни, така че да се създаде акустичен комфорт и приятно усещане в помещения с гладки стени, които кънтят и създават шум.  Перфорираните гипсови плоскости също така съдържат минерални добавки, които пречистват въздуха.

Knauf Cleaneo Akustik имат дизайнерско оформление на окачени тавани и стенни обшивки и повишават качеството на въздуха в помещенията. Тези функции на плоскостта Cleaneo Akustik се постигат, чрез състава и геометрията ѝ. Тя има стандартни за сухото строителство размери: дебелина 12,5 mm, широчина 1,20 m и дължина 2 до 2,40 m. Повърхността е перфорирана с отвори, които са кръгли, квадратни или правоъгълни; с различни размери и подредени по различен начин.

Сред обектите изпълнени с плоскостите е Арена „Шумен“, която трябва да осигури оптимална акустична среда, независимо от това, какво мероприятие се провежда в нея (концерт, спортно събитие, изложение и др.). В противен случай са възможни нежелани ефекти от отразените звукови вълни – ехо, кънтене, повишаване на фоновия шум и др.

Предстенните обшивки и окачените тавани с перфорирания гипскартон на Кнауф България създават отличната акустика на залата. Системите с тези плоскости притежават сертификат за устойчивост на удар с топка и поради това са подходящи за влаган в подобни зали. В допълнение на тези качества, зеолитът в състава им намалява вредните вещества във въздуха на помещенията и осигурява перфектната среда в подобен тип съоръжения.