Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

КНСБ: Минималната работна заплата може да стане 700 лева от 1 ноември

КНСБ
Конфедерацията: Прагът на бедност трябва да е 460 лева от 1 декември.

Минималната работна заплата може да стане 700 лева още от 1 ноември. Това заяви Пламен Димитров, президентът на КНСБ. А от 1 януари да стане 760 лева, искат още от Конфедерацията на независимите синдикати в страната.

Исканията Димитров постави на среща с ръководството на БСП относно антикризисните мерки и бюджета за предстоящата 2022 г.

,,Трябва да се започне от спешните компенсации заради ненормално високите цени на тока и на газа към всички бизнеси“.

Това посочи още президентът на КНСБ и уточни, че за тях е важно освен предприятията, да бъдат компенсирани и домакинствата, независимо че те са на регулирания пазар.

Да се актуализира и прагът на бедност час по-скоро, искат още от синдиката. Мнението им е, че той трябва да бъде 460 лева и настояват да се въведе още от 1 декември с решение на Министерския съвет. „Това може да стане и без парламент, и новите коефициенти в системата за социално подпомагане да бъдат приложени към него“, уточни Димитров. А промяната на прага на бедност и помощта за бизнеса ще изисква актуализация на бюджета за 2021 г., допълни той

От синдиката предлагат и антиковид добавка за месеците октомври, ноември и декември за безработните с минимално обезщетение за безработица около 250 лева.

Изчислили са, че за това ще са нужни допълнителни 17 милиона лева лева. А относно бюджета за 2022 г. синдикалистите смятат, че е възможно увеличение на средните доходи с 12-13% годишно и изпреварващо увеличение на минималната работна заплата със 17-18%.

,,Най-централният въпрос за нас са доходите“, категоричен бе президентът на КНСБ.

снимка: архив

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

КНСБ 14.07.2021

КНСБ: Близо 700 хиляди души в страната са „работещи бедни“

1069,25 лв. чиста заплата трябва да получи един работещ, за да покрива разходите си за издръжка, които включват храна, жилище, […]

Прочети още
заплата 28.09.2021

Социалният министър обеща увеличение на минималната работна заплата

„Ще има увеличение на минималната работна заплата. В момента се подготвят разчетите за различните варианти за нейното увеличение ”. Това […]

Прочети още