Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Кога и как ще се ползва отстъпката при зареждане на гориво?

Кога и как ще се прилага антикризисната мярка с отстъпката при зареждане на гориво все още не е ясно, твърдят от петролния бранш.

„Всяка информация, която получаваме, на този етап е от медиите. За нас това е едно глупаво и необмислено решение, което хвърля целия бранш в паника. Как е възможно да се вменява допълнителна административна тежест на бизнеса?”, попита от ефира на „Здравей, България” тази сутрин Цветан Песаров, собственик на петролна база и бензиностанция в Горна Оряховица.

По думите на Песаров бизнесът недоумява защо тази отстъпка да не бъде приспадната от акциза. Така обектите в страната ще бъдат облекчени.

По думите на министъра на електронното управление Божидар Божанов вариант за ползване на отстъпката за гориво е с фактура на физическо лице.

Ден по-рано, в ефира на Нова телевизия, Божанов съобщи, че до две седмици ще има окончателно решение за прилагане на антикризисната мярка. „Обмисляме технологични и организационни мерки. Нашето министерство само подпомага тази дейност, обсъждаме въпроса с Министерството на финансите“, допълни той. 

В отговор на въпрос кога ще се получават и плащат по електронен път фишове към КАТ министър Божанов каза, че общественото обсъждане на предложенията, заедно с отпадането на синия талон, е приключило. Вероятно още тази седмица предложението ще влезе в Министерския съвет. Ще отпадне и стикерът за „Гражданска отговорност“, допълни още министърът. 

снимка: ДА „Електронно управление“

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
бедствия мерки 18.05.2022

Антикризисните мерки у нас: Без ДДС за хляба, отстъпки за горивата и по-високи пенсии

Мерките целят да подкрепят българските граждани и бизнеса в условията на безпрецедентната криза, породена от войната в Украйна. Нула процента […]

Прочети още
въглища 20.05.2022

Енергиен преход? ЕК ще използва повече въглища, докато се откъсва от руския газ

Може ли войната в Украйна да забави въглеродния неутралитет на Европа? Европейската комисия (ЕК) представи подробности по плана за увеличаване […]

Прочети още