Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Коледни акценти: по следите на елхите

Коледа е любов. Коледа е споделеност. Коледа е надежда. И не на последно място – Коледа вече е на прага ни! Звънкащ смях, много щастие и топлина ни носи тя, и грейва във всеки град поне по една коледна елха…

3D мапинг и спектакъл съпроводи запалването на светлините на коледната елха пред Народния театър в София.

Здраве и успех пожела на столичани кметът на София Йорданка Фандъкова на тържественото запалване на светлините на Коледната елха пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата. То бе съпроводено от коледен концерт с изпълнения на любими танцови и музикални формации, и 3D мапинг.

София

Спектакълът представи  по увлекателен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Върху сградата на театъра бяха проектирани различни картини, свързани с предстоящия празник.

Елхата в столицата е висока 10 метра и е украсена с множество лампички и гирлянди. Светлините на коледното дърво бяха запалени в присъствието на актьорите Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

София

Открит бе и първият Леден парк в София:
София
София

30 000 метра гирлянди красят улиците на Варна

900 светещи коледни елементи – свещи, камбанки, елхички и звездички, и над 30 000 метра светещи гирлянди ще греят по улиците на Варна през декември в чест на светлия християнски празник.

Четири нови 3D елхи и 60 метра светещ стринг са монтирани на арката на входа на Морската градина пред Фестивален и конгресен център. Предстои там да бъде поставено и коледно дърво. Традиционните приказни фигури ще бъдат монтирани на централния площад „Независимост“ – светещото мече, влакчето, горичката от дървета и подаръци. Украсена ще бъде и живата елха на площада.

Варна

В морската ни столица вече тече и традиционната кампания за най-красива коледна украса на обществена или жилищна сграда, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски помещения. Кампанията ще продължи до 16ч. на 06.01.2023 г. включително, след което ще бъдат обявени победителите.

Класацията е разделена в следните категории, в които всеки може да участва: украса на общи помещения в многоетажна собственост – входове, стълбища, етажи; украса на обществена сграда; украса на търговски помещения; украса на домове.

Варна

Всеки, който иска да сподели своето усещане за новогодишните празници, може да изпрати снимки или кратки видеа на празнична украса на имейл: ukrasa.varna@gmail.com. Кадрите и клиповете ще бъдат публикувани във фейсбук страницата „Да украсим Варна за Коледа“, а авторите, събрали най-много харесвания, ще получат награди.

Светлините на коледната елха грейнаха и в Плевен.

Красивото коледно дърво е разположено пред сградата на общината, на площад „Възраждане“, пред храма-мавзолей „Свети Георги Победоносец“. Официалното запалване на светлините, поверено на Дядо Коледа, Снежанка и кмета на Плевен Георг Спартански, се състоя на първи декември и бе придружено от пищна заря.

Кметът призова децата да пускат своите писма с желания до Добрия старец в специалната пощенска кутия, която за първи път Община Плевен е поставила на централния градски на площад, до елхата.

Духът на Коледа владее и Велико Търново.

С детски празник на първи декември във Велико Търново бяха запалени светлините на коледната украса. На сцената пред голямата елха до общината за коледния дух и настроение се погрижиха актьорите от Куклен театър „Весел“, както и талантите от популярния ученически духов оркестър „Junior Band“. Децата участваха и в музикален флашмоб до парк „Марно поле“, където отвори врати Коледният базар на града, който тази година е три пъти по-голям.

Велико Търново

Коледният автобус, вече добре позната традиция на града, също тръгва отново. След две години пауза заради пандемията, автобусът ще пътува пътува отново през целия декември, а зад волана, както и досега, е дядо Коледа.

Велико Търново
В ход е и конкурсът за най-атрактивна коледна украса в Бургас

16-ото издание на традиционния конкурс за най-атрактивна и впечатляваща коледна украса на външни фасади в морския град вече е в ход.

Целта на конкурса „Да украсим Бургас“ е да поощри инициативността на всеки, който лично допринася за общото настроение по празниците в града. В надпреварата могат да се включат частни домове, блокове, образователни заведения, болници, институции и др.

„Да поканим коледния дух на надеждата и доброто!“ е мотото на новото издание на конкурса, който води началото си от 2007 година. Крайният срок за участие е 20 декември.

Бургас, 2021

„Условието за участие е лесно и включва три стъпки – създайте атрактивна коледна украса, направете и изпратете снимка или кратко видео на имейл: media@burgas.bg, допълнете име, адрес и телефон за връзка“, обясняват от общината.

По традиция светлините на коледната елха в Бургас ще заблестят на празника на града – Никулден.

Естествена коледна елха и хиляди блещукащи светлини красят и Русе.

Пред очите на стотици русенски деца преди броени дни бе тържествено запалена Коледната елха и в Русе. Тя е разположена пред сградата на общината, а в празненството се включиха състави от Общинския детски център за култура и изкуство и ФТТ „Найден Киров.

За първи път от 10 години празничната елха на Русе е естествена. Новото коледно дръвче е 7-метрово, засадено е преди години пред административната сграда. Красят го 1300 лампички и над 400 топки и коледни елементи. Специално изградена конструкция ще предпазва елхата от увреждания. Идеята е всяка година празничната декорация да се допълва.

Русе

Грейнаха светлините и в зоната на традиционния Коледен базар, който тази година е с нова визия и се намира на пл. „Свобода“. Украсата му включва три коледни арки и кът за снимки с 10 обемни фигури. Атмосферата се допълва от ефектно осветление с LED лампи, пресъздаващо небе. Украсени са и 28-те павилиона на базара. За празничното настроение на русенци са разположени фоторамки за снимки, кът с пейки и обемни подаръци и коледна сфера „топка за елха“.

Русе

Общият брой на елементите от коледната украса в града е 830. Те са LED, нисковолтови, енергоспестяващи и с най-висока степен на влагозащита. Разположени са и 7000 метра гирлянди.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
01.12.2022

Изборът на скиорите – Пампорово или Банско?

Банско отново спечели World Ski Awards 2022 за най-добър ски курорт в България. Пампорово се нареди в европейска класация за […]

Прочети още
Коледа 22.12.2021

Звездите, които мразят Коледа

Празничният сезон и най-вече Коледа може и да е очакван с нетърпение за много хора, но може и да не […]

Прочети още