Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Компания инвестира 70 млн. лева в завод и логистичен парк край Пловдив

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. През 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м“. Това обяви Здравко Линкин председател на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ АД.

Новината дойде на официално събитие за дружеството, на което зам.-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Дружеството инвестира милиони в разширяването на логистична база „Технолинк парк 2“ в зона Марица, част от Тракия икономическа зона. Като самият Линкин се похвали, че това е 3-ти сертификат за инвестиция клас „А“, който компанията получава за различните си обекти.

По думите му друга голяма инвестиция – в размер на 7.5 милиона лева, пък вече е реализирана изцяло. Става въпрос за изграждането на асфалтов път с одобрени средства за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. А ползватели на пътя ще бъдат жителите на село Радиново и съседните предприятия.

За дружеството:

Интерлинк Груп“ е под шапката на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“, „Профилинк Рисайкъл“ и др. „Интерлинк Груп“ се занимава с недвижими имоти – оценка, продажба, управление и с консултантска дейност. Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
04.07.2022

В Пловдив откриха нов завод за бетоновози с инвестиция от 17 млн. евро

Нов завод за бетоновози заработи в Пловдив. Това е третата инвестиция в нова производствена база на „Либхер“ в Тракия икономическа […]

Прочети още
19.09.2022

Да построиш двуетажна сграда за 80 часа – възможно е!

Канадската строителна компания Nidus3D се похвали, че е приключила успешно работата си по първата в Америка 3D отпечатана двуетажна сграда. […]

Прочети още