Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Компанията PayPal разрешава разплащанията с криптовалути

PayPal Holdings Inc. обяви в сряда, че през следващите няколко седмици компанията ще въведе търговия с криптовалути в своята онлaйн разплащателна мрежа, което ще позволи на потребителите да купуват и продават биткойн и други виртуални валути и да пазаруват с тях, използвайки техните „цифрови портфейли”.

„Работим с централните банки и обмисляме всички форми на дигитални валути и как PayPal може да играе роля в това начинание”, посочи главният изпълнителен директор на компанията Дан Шулман.

Той допълни, че PayPal ще позволи на клиентите да плащат с криптовалути в мрежата от 26 млн. търговци от началото на 2021 г., като ще могат да закупуват стоки и услуги от търговците, които приемат платформата на PayPal.

Въпреки това търговците ще продължат да се разплащат с реални пари (т. нар. фиатни пари), което означава, че ще има конвертиране на средства при съответните покупки.

Първоначално американската онлайн платежна система PayPal ще позволи на своите потребители да пазаруват, да купуват или продават биткойни, както и още три криптовалути – етериум, биткой кеш и лайткойн.

След тази нови криптовалутите поскъпват, като Bitcoin нараства с 4,6%, Ethereum с 4,37%, Bitcon Cash със 7,8% и Litecoin с 11,5%.

Вижте още:

Дигиталните технологии променящи туризма

Световни банки са участвали в пране на пари