Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Концерт и благотворителна изложба за Деня на детето в София

изложба
„София – Град на бъдещето“ ще се проведе под патронажа на архитект Здравко Здравков.

По случай 1-ви юни – Международен ден на детето, Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“ организират концерт и благотворителна изложба базар на детски рисунки и макети „София – Град на бъдещето“. Събитието е под патронажа на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков.

Деца помагат на деца.

Това е мотото на традиционната благотворителна изложба. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арт-терапия /грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др./, предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип. Сред тях са „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“ и др. 

Стартът на празника ще бъде даден днес, 1 юни, под куполите на Ларгото в 11.00ч.

Събитието ще открие главният архитект на Столична община Здравко Здравков. Началото ще даде със свои изпълнения мажоретният състав на 143-то училище Георги Бенковски“. В концерта ще вземат участие още талантливи ученици от НТБГ, 44 СУ, 90 СУ и читалище „Възраждане“. Те ще представят пред публиката музикални изпълнения, арт-гимнастика, спортни, модерни и народни танци, акробатика, музика на живо и много други изненади. 

Куратор на изложбата е г-н Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на година“ за 2015-та и 2018-та година. 

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

1 юни 31.05.2022

На 1 юни САБ организира архитектурен празник за децата в София

Архитекти организират специално събитие по повод Международния ден на детето на 1 юни. От Съюза на архитектите в България (САБ) […]

Прочети още
27.05.2022

За Деня на детето БДЖ предлага пътуване с атракционна мотриса или парен локомотив

Децата до 14-годишна възраст ще пътуват безплатно по маршрута София – Банкя – София На 1 юни всички желаещи деца […]

Прочети още