Кръговото към Асеновград се изгражда с ускорени темпове


Кметът Здравко Димитров остана доволен от темповете, с които се изгражда кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград. Той инспектира строително-ремонтните работи днес и призна, че на няколко пъти е правил лични проверки.

Инвестицията за обекта е на стойност 2,3 млн. лв. Кръговото е 120 метра в диаметър, старият път за Асеновград вече се засипва и до 2 дни няма да съществува. Историческата караулка на КАТ също вече е премахната.

 

Готови са и изходите за връзката със Скобелева майка, като 5-километровото трасе ще завърши Южната тангента на Пловдив.

„Това кръгово тук е с размерите на другото – на Кукленско шосе. Изключително съм доволен от изпълнението и спазването на сроковете и от качеството. Приел съм този обект като лична кауза и затова често следя как върви. След приключването му ще насочим усилията си към връзката със Скобелева майка, което е изключително необходимо, за да изведем трафика извън града и се насочва транзитния трафик към АМ „Тракия“, уточни кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че в момента текат процедурите за изготвяне на парцеларния план, след което Агенция „Пътна инфраструктура“, трябва да обяви обществена поръчка за изграждането на отсечката.
За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а тъй като то е гранично между три общини, в новия програмен период ще се търси Европейско финансиране за разширяването му.

Източник: Община Пловдив