Кралица Елизабет II отмени всички събития в двора до края на 2020 г.


Британската кралица Елизабет II бе принудена да отмени всички големи събития в Бъкингамския дворец и в замъка Уиндзор до края на годината заради пандемията от новия коронавирус.

На сайта на Бъкингамския дворец бе съобщено, че са били обсъдени и разгледани множество възможности за безопасно организиране на събитията според мерките, наложени в страната. Става дума за събития като организирането на церемония по връчване на орден от представител на кралското семейство например.

„За жалост заради големия брой гости и удостоени с награди, не е възможно да се намери начин за безопасно провеждане на тези събития при настоящите обстоятелства”, се посочва в съобщението.

Кралицата, която е на 94 години, планира да се върне в замъка Уиндзор този месец и да използва Бъкингамския дворец само за срещи и ангажименти с ограничен брой хора, според предписанията на правителството.

Елизабет II бе принудена да отмени няколко събития тази година заради коронавируса, включително и традиционното церемониално отбелязване на рождения и ден през април.

Вижте още:

Любимите ресторанти на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II продава малтийския си дом