Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Креативни „направи си сам“ идеи за декорация с буркани

буркани

Едва ли има дом, в който да няма празни буркани, поне няколко, които домакините преместват от шкаф в шкаф, защото им се струват прекалено хубави, за да ги изхвърлят, но и ненужни, защото не знаят какво да ги правят… 🙂 Истината е, че бурканите могат да намерят своето широко приложение и извън кухнята и традиционното си предназначение – за консервиране на храна.

Празните буркани са доста „универсални“ – могат да се използват както за украса и декорация за различни тържества, така и за симпатични декорации от типа „направи си сам“, с които да промените облика на интериора.

Наистина няма ограничение, когато става въпрос за количеството креативни идеи за декорация с буркани – от ръчно изработени лампи, през идеи за съхранение в банята, до вази за цветя, саксии и всякакви декоративни сетове с функционално приложение. Изобщо, има толкова готини и лесни за изработка идеи за декорация с буркани, че чак ще се запитате защо не сте се сетили досега!

„Добре дошли!“

Ефектна декорация, подходяща както за входната врата, така и за антрето. Идея, която си заслужава да вземете предвид, ако искате да си сътворите сами нещо симпатично за дома.

снимки: wayfair.com

Има и друг вариант – Вазички от буркан, прикрепени към дървена основа. „Белият ефект“ на бурканите е постигнат с тебеширена боя.

снимка: Michelle James Designs.

Касичка

Започнете да спестявате за мечтаната си ваканция още днес!

Можете да си направите касичка, вдъхновена от картата на света и изработена от буркан. Можете да си добавите и етикетче, което да ви напомня за целта.

буркани
снимка: pillarboxblue.com

Терариум

Стъклените терариуми са идея, разработена още през 19-ти век за създаване на естетични, миниатюрни оранжерии. Ако е направена правилно, малката среда образува свой собствен самостоятелен воден цикъл, който позволява правилната поддръжка. За целта ви трябват буркан, камъчета, растения и почва.

П.П. Идеята е много подходяща и за деца – моите например си отглеждат планински мъх. Разбира се, резултатите и продължителността му на живот са често под въпрос, но пък забавлението е гарантирано.

снимка: HANNAHROSALIEPHOTOGRAPHY/Shutterstock

Нощна лампа

Ръчно изработена нощна лампа с помощта на буркан за основа. Цвета, размера и формата могат да зависят само и единствено от вашите желания. А това именно е и най-хубавата част от вашия личен проект за лампа.

снимка: Redberry Barn
Свещници

Поставете малка колонна свещ в основа от камъчета или пуснете чаена свещичка в пясък от плажа. Можете да декорирате и с други акценти, като миди или мозайка например, или пък друго, само трябва да сте сигурни, че е незапалимо. Външната страна на буркана-свещник можете да нарисувате или декорирате с парче дантела например.

Ето, готови сте с още една уникална декорация за дома, балкона или градината!

снимка: Shutterstock

Аксесоари за банята

Придайте индивидуалност с нещо свежо и забавно в банята. Всеки може да има стандартен сет от аксесоари за баня, но едва ли някой ще има точно такъв, ако сами си го направите.

Празен буркан, цветна боя (за стъкло) и творчески импулс са напълно достатъчни, за да си изработите цял набор от аксесоари за съхранение в банята с различни по размер и форма буркани.

снимка: AKHMAD DODY FIRMANSYAH/Shutterstock

Декорация за всяка стая

Буркан, изработен с витражна декорация в цветовете, които подхождат на интериора ви – красива идея, която няма как да остане незабелязана от гостите. 😉

снимка: Mason Jar Crafts.

Саксия


Супер идея за тези, които обичат кактуси или друг тип растения, които нямат нужда много вода и непрекъснато поливане.

Ефектът на този буркан специално е постигнат с тебеширена боя, която можете да си направите и сами – тук можете да научите как.

А хартиената декорация от стар вестник е само още една допълнителна разкошотия. 🙂

снимка: Stamptramp

Ваза

Всякакви вази, с различни размери, в подходящи за интериора цветове… Всичко е въпрос на лични желания. И все пак, ето и някои идеи от нас:

Декорацията с буркани може да бъде супер „добавка“ към всеки тип интериор – еднакво подходящи са както за почитателите на класически визии, така и за тези на модерните или минималистични решения.

Шивашки сет

Защо да плащате солидна сума за кутия с шивашки принадлежности, когато можете да си изработите личен шивашки сет с игленик и да съберете в него всичко, което ви е нужно.

снимка: It All Started With Paint

Моливник

Блогърката, която е сътворила тази идея, споделя, че освен за дома, този моливник е супер подарък и за съучениците или учителите. Съгласни сме!

снимка: A Pumpkin and a Princess

Рисувани буркани за… всичко

Можете да използвате празни буркани за всичко, което може да се побере в тях. А фактът, че са налични с различни форми и размери, разширява приложението им. Боядисани в цветовете на дома ви или тематично изрисувани, могат да бъдат едновременно „скривалище“ и красива декорация за или без повод.

снимка: No. 2 Pencil
14.10.2019

Направи си сам бетонни саксии във формата на тиквички

От всичките направи си сам идеи по темата с тиквичките, тези може би са най-готините. Освен че са привлекателни и […]

Прочети още
04.06.2021

Как да декорирате домашната си библиотека според зодията

Книгите, които предпочитаме, говорят много за това кои сме. Повечето (ако не и всички) почитатели на литературата, без значение от […]

Прочети още