„Ксела България“ представи постигнатите резултати на марката YTONG


На 17 май 2019 г. „Ксела България“ отбеляза четвърт век от стъпването на българския пазар на блоковете от автоклавен клетъчен бетон YTONG. Екипът на „Ксела България‘ отбеляза празника заедно със своите партньори на тържествен коктейл. За 25 години в България са произведени 5 милиона и 500 хиляди кубични метра продукти с марката YTONG, които са вложени в повече от 50 хиляди сгради.

До този момент групата на „КСЕЛА“ е инвестирала над 36 милиона евро в България. Средствата са вложени в направления с приоритет в производствените мощности, обучение на кадри, безопасност на труда, опазване на околната среда, дигитализация на технологичните процеси и на продажбите. Продуктите, произведени в заводите на Ксела на територията на страната ни – в гр. София и в гр. Добрич, успешно се изнасят към множество експортни пазари – от Западна Европа до Близкия Изток. Заводът в гр. Добрич е единственият извън Германия, в който се произвеждат минерални топлоизолационни плочи Multipor.

„Наблюдаваме тенденция към все по-качествено строителство. Осъзнава се значението на екологичните продукти и решения, които осигуряват енергийна ефективност, пожарна безопасност и здравословни условия за живот. Изискванията и информираността на клиентите също се повишават, броят на сертифицираните устойчиви сгради расте и това е причината да гледаме положително и с увереност в бъдещето“ сподели г-н Борислав Дивизиев, управител на „Ксела България“.

Автоклавен клетъчен бетон YTONG е първата регистрирана търговска марка за строителен материал в света. Основната мисия на групата на „КСЕЛА“, чиято водеща марка е YTONG, е устойчивото строителство, разработването и прилагането на високотехнологични решения и защита на околната среда.