LEGO построиха къща с реален размер в Лондон


Изглежда, че всичко, което Камил Валала хване в ръцете си, ще се превърне във върховна наслада. От хотели до стенописи  тя знае как да ви накара да се усмихнете чрез цвят и шарка. Най-новият й проект е в колаборация с LEGO.

LEGO  поискаха от Камил да създаде инсталация, маркираща старта на новата си линия продукти. Тематиката е „Направи си сам“, LEGO Dots, която излиза на 1 март. Новата серия се състои от плоски 2D плочки в различни цветове и форми. Те могат да красят повърхности в най-различни модели. Така Камил използва над 2 милиона плочки, за да построи интерактивна и супер забавна къща, наречена House of Dots.

Разположена е върху двуетажен комплекс за превоз на контейнери в King’s Cross, Лондон. Къщата разполага с пет стаи, в които можете да разгледате гамата от нови блокчета LEGO, включително продукти за декорация на помещения.

Въпреки че инсталацията е отворена само за кратко, то тя абсолютно събра погледите.

Осем страстни члена на AFOLs (Възрастни фенове на LEGO) помагат за оформянето на над 150 квадратни метра детайлен интериорен дизайн. Това включва  всичко – от килими и произведения на изкуството по стените. Саксии и кухненски елементи. Отнема им общо 800 часа.

Всяка стая е завършена с разнообразие от нови LEGO Dots. Погледнете по-отблизо и ще започнете да виждате мъничките детайли в телата за баня, рамките на огледалата и вратите.

източник: architecturaldigest.com, Getty Images