Виж 1към1

Novacolor – предложение в категория „Довършителни работи“

Прочети още

Легранд България и Шнайдер Електрик влизат в надпреварата за номинации

Новите предложения в категория „Продукт ОВиК и Ел. Оборудване. Осветление“ са фирмите Легранд България и Шнайдер Електрик, като Легранд България има предложение за номинация и в категория „Устойчиво развитие“.

Legrand е глобален специалист в електрическата и цифрова инфраструктура, предлагащ продукти и решения с висока добавена стойност за търговски, жилищни и промишлени сгради. Технологичният опит, водещите позиции, широката гама продукти, международното присъствие и силата на марките се комбинират, за да превърнат Legrand в глобален играч.

Legrand стимулира дигитализацията на сградите и оттам намалява въглеродния отпечатък. Амбицията на компанията е активно да допринася за развитието на нисковъглеродно общество. Поставените цели до 2030 г са за намаляване на въглеродните емисии с 50 % спрямо 2019г. ( за собствени предприятия и производствени обекти) и намаляване на с 15 % на емисиите произведени от закупени стоки и услуги, транспорт, дистрибуция и обработка на продуктите в края на жизнения им цикъл.

Legrand си поставя цел да постигне въглеродна неутралност по цялата верига до 2050 г.

За да допринесе за по-устойчиво бъдеще за всички, компанията се ангажира да постигне 80 % от продажбите с екологично отговорни решения до 2030г. А чрез своето портфолио допринася за развитието на умни, безопасни и енергийно ефективни сгради, които отговарят на променящите се нужди на обитателите и обществото като цяло.

Енергийната ефективност като част от корпоративната стратегия на Legrand за устойчиво развитие означава по-ниски разходи за бизнеса и домакинствата, намалено въздействие върху околната среда и ограничаване на нуждата от изкопаеми горива и други невъзобновяеми енергийни източници. Това означава смекчаване на изменението на климата, ограничаване на зависимостта от енергийни ресурси и повишаване на енергийната сигурност.

Като част от своя ангажимент за енергийно-ефективно устойчиво развитие и предоставяне на модерна електрическа и цифрова сградна инфраструктура Legrand успешно развива портфолио зарядни станции както за търговски, така и за жилищни сгради.

Зарядните станции на Legrand предлагат лесно, удобно и безопасно зареждане на всички видове електрически и plug-in хибридни превозни средства. Компанията има собствена серия GreenUp, идеални решения за самостоятелно зареждане предимно в жилищния сектор. А през 2021 г. придобива и водещия холандски производител Ecotap, с което осигурява на пазара пълно покритие от възможности.

Като общественно отговорна компания Legrand се отнася с грижа към околната среда и климата, фокусирана в осигуряване на по-устойчиво бъдеще.

Legrand предлага редица продукти и решения, които допринасят за енергийната ефективност. Умни серии ключове и контакти за управление на осветление и основни функции в дома, сензори за движение, програмируеми и умни термостати, енергоспестяващи контактори и прекъсвачи, както и продукти за управление на енергията в жилищни и търговски сгради. Всички тези продукти помагат за намаляване на консумацията на електроенергия и за оптимизиране на енергийните разходи.

Schneider Electric

Schneider Electric е лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията в домовете, сградите, центрове за данни, енергийната инфраструктурата и индустрията. С присъствие в над 100 държави, Schneider Electric е лидер в енергийния мениджмънт – средно и ниско напрежение, енергийната сигурност и автоматизацията. Вярваме, че хората и партньорите са това, което прави Schneider Electric успешна компания и че стремежът ни към иновации и устойчивост гарантира, че електроенергията е достъпна навсякъде, за всеки и по всяко време.

Електроразпеделението в сгради и интелигентното сградно управление са ключов елемент от дейността на компанията.

Сред референтните ни обекти в България са емблематични сгради като The Mall, София; Mall Markovo Tepe, Пловдив; Business Center Serdika, София; Garitage Park, София; San Stefano Plaza, София и много други.

У нас компанията има високоавтоматизирана умна фабрика в района на Пловдив, а в момента е в процес на изграждане на втори завод тук – в същия район. За обявената в началото на 2024г. нова инвестиция компанията спечели престижното отличие Инвеститор на годината. От България дружеството управлява още клоновете си в Албания, Северна Македония и Косово.

Топливо АД