Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Летище София откри процедура за идеен и технически проекти за ремонта на Терминал 2

Летище София търси проектант за ремонт и обновяване на Терминал 2. Обяви тръжна процедура за изработване на идеен и технически проекти за реализация на строително-ремонтните дейности.

Процедурата по избор ще се извърши на два етапа.

За първоначалния подбор всички желаещи могат да заявят интерес за участие и да подадат съответните документи, публикувани в сайта на летището. Това може да се случи в срок до 15 декември. От столичното летище уточняват, че са дали повече време, за да могат да се включат по-широк кръг от заинтересовани участници.

След като бъдат разгледани документите и се направи първоначалния подбор, одобрените участници ще подадат своите ценови оферти не по-късно от 23 декември. Общата стойност на договора ще бъде обявена след като бъде избран изпълнител.

Реконструкцията на Терминал 2 на столичното летище е част от стратегията за петзвездно пътническо преживяване. Едновременно с това е и стъпка за подобряване на ефективността и насочване на целия пътнически трафик от първи към втори терминал.

От Летище София припомнят, че до 2030 г. ще бъде изграден и пуснат в експлоатация напълно нов Терминал 3. Новото съоръжение радикално ще промени облика на аерогарата.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
12.09.2022

Как ще изглежда бъдещият Терминал 5 на летището Чанги

Наскоро министър-председателят на Сингапур Лий Хсиен Лонг разкри визията на правителството си за изграждането на нов Терминал 5 на летище […]

Прочети още
21.06.2022

Дървото – главен герой в зашеметяващия проект за летището в Цюрих

Проектът за разширението на летището в Цюрих, Швейцария, е повече от амбициозен. Сградата ще бъде построена предимно от дървен материал […]

Прочети още