Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Летище София ще строи нови открити паркинги, избра изпълнител

Летище София

Летище София започва строителството на един постоянен и три временни открити паркинги. Договорът за строителство е сключен – изпълнител на проекта е „Главболгарстрой“, съобщават от пресцентъра на летището.

Компанията е избрана в конкурентна тръжна процедура с международно участие, а стойността на поръчката е малко над 5 млн. лева. Избраният изпълнител има строителен опит, като се очаква да завърши паркингите за не повече от 247 дни след началото на строителството, посочват от аеропорта.

Откритите паркинги ще са с капацитет от 100 до 500 места и част от тях ще покрият потребностите на пътниците, докато тече ремонт на покрития паркинг на Терминал 2, който е в лошо състояние от години. Паркингите трябва да отговарят на всички съвременни изисквания и да бъдат достъпни за хора с ограничена подвижност. 

„Договорът за открития паркинг е стъпка в подобряването на инфраструктурата на летището, която всички очакват. Временните паркинги ще ни позволят да запазим удобството на пътниците, докато ремонтираме покрития паркинг, който е в лошо състояние от години“, коментира изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
22.12.2022

С над 160 млн. лв. за строителство и ремонти МЗ ще модернизира спешната помощ у нас

За модернизация на спешната помощ у нас с голям инвестиционен проект Министерство на здравеопазването (МЗ) предвижда в 84 обекта в […]

Прочети още
20.12.2022

Zaha Hadid Architects представи своя мастърплан за Одеса Експо 2030

В град, който винаги е бил мултинационален и мултикултурен, град на многообразие с древни връзки по целия свят, когато посетите […]

Прочети още