Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Личен и различен! Този интериор е пример за смелостта да бъдеш себе си

Нали знаете поговорката за обущарят, който ходи бос? Същата може да се приложи и за интериорния дизайнер, който, докато проектира личните светове на другите, рядко му остава време за собствения му дом.

Такъв (донякъде) е и случаят с интериорния дизайнер Ноз Нозава, основател на базираното в Сан Франциско студио Noz Design. За да създаде собствения си дом такъв, какъвто си го представя, й отнема доста време – около 5 години. Но, доверявайки се на истинктите си и водена от идеята, че домът трябва да съдържа всичко, което собственикът му обича, между всички работни проекти, тя успява да реализира и своя личен.

Che Noz – или смелостта да бъдеш себе си…

Вярвам, че домът ви трябва да бъде изпълнен с неща, които обичате, дори ако те нямат смисъл за някой друг – или дори да са неща, които може да не вървят с всичко останало, което сглобявате. Важно е, че вие го обичате!

Chez Noz самата дизайнерка определя като „безкраен проект“, по който работи от 2014 до 2020, между другото. За да го създаде такъв, какъвто би го обичала истинси, се доверява на декоратора Каролайн Лисарага, която осъществява идеята й за забележителната концепция за стенопис на стените на основната жилищна зона. А художникът Иса Бенистън, създател на Gentle Thrills, създава персонализираните анимационни панели, вдъхновени от гоблени.

„Мисля, че странните неща вървят добре заедно“, казва Ноз, която определно обича да играе с цветове, материи и форми.

Убедена, че интериорът на дома е от решаващо значение за нашето психично здраве и щастие, всеки нейн проект е много личен, цветен и различен. А собственият й дом в най-пълна степен доказва нагледно това нейно убеждение :).

През годините се е научила да се доверява преди всичко на инстинктите си, когато създава лични пространства. А първият й съвет към клиента винаги е, че ако обича нещо, това е и решението на задачата, пред която тя, като дизайнер, е изправена.

В този смисъл, едва ли среща трудност, когато трябва да обзаведе и декорира собствената си спалня…

Това, че сме у дома толкова, колкото не ни се е налагало да бъдем досега, наистина е събудило нашата любов и признателност към заобикалящата ни среда, тези домашни убежища, които ни пазят в безопасност.

Според Ноз пандемията е изиграла важна роля за промяна на възприятията на хората за това, какъв трябва да бъде домът им. Дали това е повлияло и при избора й на кухня – доста изчистена визия, на фона на цялата емоциаонална еклектика?!

Не… Причината е друга – реновацията на кухнята предстои 🙂 А ние обещаваме да ви я покажем, когато е готова!

Същото важи и за банята… Ноз обещава нещо наистина фантастично и там… след време 🙂

Всички снимки: Noz Design / Фотограф: Colin Price Photography

И ако се чудите „как така не й останало време“, то ето го отговора – клиентите са с предимство!

FIREHOUSE нов дом за младо 4-членно семейство.

HOUSE BEAUTIFUL – Нова трапезария за стари клиенти 🙂 Фотограф: David Patterson Photography + Emily Minton Redfield

FIAT LUX – нов бижутериен шоурум и пиърсинг студио. Фотограф: Aubrie Pick Photography

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
джапанди 18.04.2021

Всичко за Джапанди и как да го приложите в интериора

Джапанди! Без значение дали живеете в града, на село, в малък апартамент или просторна къща, тази година нова дизайнерска естетика […]

Прочети още
06.02.2020

19 романтични интериори на италиански вили

Февруари е месецът на романтиката и влюбените. Макар 14 февруари да не е част от празничният календар на всеки, то […]

Прочети още